Yalçın: Bize yakışan yok edilmesini izlemek değil

Yalçın: Bize yakışan yok edilmesini izlemek değil

14.08.2018 10:30:09

Silivri'de Mimar Sinan Köprüsünün restorasyonu ve Boğluca Deresi üzerindeki tarihi köprünün onarılarak halkın hizmetine sunulması hakkında yetkililere çağrıda bulunan MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, “Bu dönemin idareci ve siyasileri olarak bizlere yakışan kalan ender tarihi zenginliklerimizin de göz göre göre yok edilmesini izlemek değil, gelecek kuşaklara sağlıklı bir biçimde ulaştırmaktır” dedi.

Geçtiğimiz günler Hürhaber'i yönetim kurulu üyeleri Ersin Boz ve Murat Pişkin ile birlikte ziyaret eden MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, ilçe gündemine ilişkin birçok konu üzerinde dururken tarihi zenginliklerimizin restore veya muhafaza edilerek gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde taşınması üzerine de değerlendirmelerde bulundu.
Yalçın, merkezde bulunan restorasyon ve halkın hizmetine sunum süreçleri yılan hikayesine dönen iki köprü çalışması ile ilgili şunları söyledi: “Tarihine sahip çıkmayan bir milletin geleceği olamaz. Silivri sahip olduğu tarihsel mirası bugüne kadar ne yazık ki layık olduğu biçimde muhafaza etmekle övünemez. Daha da üzücüsü bugün hala göz göre göre tarihi mirasımıza karşı işlenen ayıplara göz yummamız, sessiz kalmamızdır. Mimar Sinan Köprüsü restorasyon işi tam olarak tarihi mirasımıza ihanettir. 2013 yılından bu yana tamamlanamayan restorasyon MHP de dahil olmak üzere Silivri'de tüm yetkililerin, siyasilerin, STK'ların ayıbıdır. Elinde imkan olan, yetki bulunan, kamu ve vatandaşlık sorumluluğu taşıyan her kim bu ihanete sessiz kalıyorsa suç ortağıdır. Mimar Sinan bu köprüyü 5 yıldan daha kısa sürede tamamlamıştır. İnşasından daha uzun bir restorasyon süreci düşünün… Köprünün yapıldığı zamanlardaki imkanlar ile bir de bugünkülerini kıyaslayın…
Aynı şeyler Boğluca Deresi üzerindeki tarihi köprümüz için de geçerli… Bu iki köprüyü en kısa sürede restore edip Silivri'ye kazandırmak adına ne gerekiyorsa MHP olarak yapmaya hazırız. Bürokratik bahanelerin miladı bile tamamlandı kalkışılan iş bitmedi! Silivri'ye Silivrililer olarak biz sahip çıkmaz, eksikliklerine, sıkıntılarına çare arayışını kararlı şekilde gündemde tutmazsak bunu bizim yerimize bir başkasının kendisine dert etmesini hiç beklemeyelim.
İki tarihi köprünün restorasyon işinin bir an evvel tamamlanarak ilçemize tarihi değer olarak kazandırılmasını canı gönülden diliyor, MHP olarak her türlü göreve hazırız.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP