Volkan Yılmaz: Halkçılık söylemde kalınca bir işe yaramıyor!

Volkan Yılmaz: Halkçılık söylemde kalınca bir işe yaramıyor!

15.07.2020 14:49:13

İBB'nin 2019 yılı faaliyet değerlendirmesinde MHP Grubu adına söz alan Volkan Yılmaz, ilçemiz ile ilgili de bir dizi sıcak gündemi ele aldı. Yerel yönetim ile genel siyaset ayrımı, söylem ve uygulamalar noktasında sağlanamayan birlik, algı yönetimi ve hamasi söylemlere ilişkin nitelendirmeler Yılmaz'ın konuşmasında dikkat çeken satır başlıkları oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 14 Temmuz tarihli oturumunda 2019 faaliyet raporunu görüştü. Her yıl Nisan ayında gündeme alınan İBB'nin bir önceki yıla ait faaliyet raporu, bu sene pandemi nedeniyle belediye meclislerinin 3 ay ertelenmesinden sebep, Temmuz ayı oturumunda ele alındı.

8 saatlik meclis maratonunun ardından 122 “kabul”, AK Parti ve MHP'nin 174 "ret" oyu ile faaliyet raporu reddedildi. Ancak ret oyları, dörtte üç çoğunluğu sağlayamadığı için onaylandı.

YILMAZ: AYASOFYA KONUSUNDA ATATÜRK İLE HESAPLAŞMA ARAYIŞI YANLIŞ

Birleşimde MHP Grubu adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, önemli günler ve anmalar hakkında görüşlerini paylaştıktan sonra Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına ilişkin görüşlerinin sonunda şu uyarıyı yaptı: “Kimse 1934 yılında, o günün şartlarında, siyasi bir şekilde alınan müze kararını Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile hesaplaşma gibi, bu olayın yanlış takdim edilmesi arayışlarına girmemeli, bu arayışlara girenlere prim verilmemeli.”

Yılmaz, ayrıca “Fetih ruhunu anlayamamış, anlamlandıramamış bunu içselleştirememiş yöneticiler tarafından yönetilmeyecek kadar büyük ve kadim bir şehirdir İstanbul” dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun 2019 faaliyetlerine yönelik değerlendirmesinden önce Yılmaz ele alınan dönemin sadece 6 ayı kapsadığını ve esasen seçimle geçtiğine dikkat çekerek ‘Devlette ve kamuda hizmette devamlılık esastır' ilkesini hatırlattı.

Yönetimlerin iki şekilde denetlendiğini ifade ederek sözlerine devam eden Volkan Yılmaz, birincisinin ‘Sayıştay ve mahkemeler' diğerinin de  ‘halk ile kamu vicdanı' olduğunu ileri sürdü.

Yeni Kapıda sergilenen hizmet araçları ile ilgili uygulamayı eleştiren Yılmaz, yaratılan algıya karşılık bir ‘suç unsuru varsa yargıya başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

“Parti farkı gözetmeksiniz hizmet anlayışını benimsiyorum” diyen Yılmaz, siyasi partiler arasında yarışır sınırlarına dikkat çekti liyakat ve ehliyete vurgu yaptı. Yılmaz, İBB'de iki seçim arasında işe alındıkları için görevlerine ‘toptancı bir anlayış' ile son verilen personelin yanında olduğunu, faaliyet değerlendirmesinde de yeniledi.

“ÖNCELİĞİMİZ İSTANBUL'A HİZMET OLMALI”

İmamoğlu'nun yönetim anlayışı ve duruşuna “Önceliğimiz İstanbul'a hizmet olmalı bunun dışındaki konulardan ziyade” uyarısını yönelten Silivri Belediye Başkanı İBB başkanı ve yönetiminin hükümet tarafından, hizmet üretme noktasında, engellendiği algısı oluşturulmaya çalışıldığına işaret ederek, “Bu doğru bir yaklaşım değil. Görevinizi yapacak yetkileriniz var. Engellendiğiniz iddiası insafsızlık” şeklinde konuştu.

İBB'nin yetişemediği ilanlarda ilçe belediyelerinin tamamlayıcı fonksiyonuna işaret eden MHP Grup Sözcüsü Volkan Yılmaz, sinek ve uçkunla mücadelede yaşanan zafiyete işaret etti ve Silivri'de bu konuda, kıt kaynaklara rağmen, alınan ek ilaçlama tedbirleri hakkında paylaşımda bulundu.

“HALKÇILIK SADECE SÖYLEM VE KAĞIT ÜZERİNDE KALINCA BİR İŞE YARAMIYOR”

İmamoğlu'nu faaliyet bilgilendirmesinde “Kanal İstanbul'a” ayırdığı zamanı İstanbul'un giderek artan mutsuz insanlarını hayatlarından daha mutlu etmenin yollarını ayırmaya vakfetmediği için eleştiren Yılmaz, “Kanal İstanbul'a ayırdı konuşmasının önemli bir bölümünü Başkan Bey ama mutsuz insanların çok olduğu bir il'de yaşıyoruz. Bu şehre katkı sunacak ilçelerden söz etmemesini yadırgadım.

Kilometrelerce sahil şeridi bulunan ilçelerin halk plajı eksikliği malum. Halkçılık sadece söylem ve kağıt üzerinde kalınca bir işe yaramıyor. İstanbul'un dezavantajlı ilçelerini İstanbul'un avantajı haline gelelim. Çeperdeki ilçelerin sözcüsü olmaya devam edeceğim bunu fazlasıyla hak ediyorlar” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİPTAŞ VE TOKİ DAHA ÇOK GÖREV ALMALI”

“Deprem önlemleri ve kentsel dönüş konusunda, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, ayrışmadan, ortak paydalarımızı arttırarak bir araya gelmeliyiz” diyen Yılmaz bu konuda İBB ile sıkı bir ilişki içinde olduklarını, hızlı ve bütüncül bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerinin de altını çizdi. Yılmaz ayrıca, “Kentsel dönüşümde KİPTAŞ ve TOKİ daha çok görev almalı” düşüncesini de paylaştı.

DERE ISLAHI VE ARITMA KONUSUNDA KREDİ DESTEĞİ SÖZÜ

İBB Başkanı İmamoğlu'na Yılmaz ayrıca MHP adına İSKİ'nin dere ıslahı ve ileri biyolojik arıtma yatırımlarına şartlı kredi desteği sözü verdi.

POZİTİF AYRIMCILIK HATIRLATMASI

Silivri'nin hafriyat deposu, katı depolama alanı ve cezaevinden sebep yüklendiği dezavantajlı durumu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Tamam bunlar İstanbul'un ihtiyaçları olabilir ama bu alanları sınırlarımızda barındırma sonucunda pozitif ayrımcılıktan faydalanmamız gerekirken faydalanamıyoruz. Kültürü, sporu ve sanatı bu köylere götürmek zorundayız.

KATI ATIK TESİSİ ARITMA MERKEZİ İÇİN KREDİ DESTEĞİ SÖZÜ

Yeri gelmişken katı atık bertaraf tesisine arıtma merkezi yapılması şartı ile ihtiyaç duyulan krediye de oy vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yılmaz, ayrıca Seymen'deki tesisten kaynaklanan ağır kokudan etkilenen bölgelerin durumu ve buralara yönelik iyileştirme projelerini İBB Başkanına teslim ettiklerini de ekledi.

“Tarım lisesi olan tek ilçeyiz, TÜRAM olan tek belediyeyiz. Tarımı ve üretimi desteklemek için üstün bir gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuşan Yılmaz, tarımı Silivri'nin marka kent gelişiminde lokomotif sektör olarak düşündüklerini ekledi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi notları paylaştı.

TEŞEKKÜR VE ELEŞTİRİ

İmamoğlu'na “İstanbul'un 7 gün açık olan tek Köy Pazarı Silivri'de” diyerek yer tahsisi konusunda teşekkür eden Başkan Volkan Yılmaz, fide desteğini de unutmadı.

Halk Süt projesinin Silivri ve Çatalca köylerinden sürdürülmesi kararına teşekkür eden Yılmaz, İBB Tarım Danışmanı Gökhan Günaydın'ın belediye başkanlarını yok sayan anlayışına tepki gösterdi.

Yılmaz ayrıca Silivri köylerinden Çatalca Damızlık Birliği aracılığı ile ne kadar süt toplandığı konusunda da bilgi istedi.

“BU TOPRAKLARI HAMASİ SÖYLEMLERLE KORUYAMAYIZ”

“Tarım, hayvancılık, doğa diyeceğiz kaçak yapılara göz mü yumacağız” diye soran Yılmaz, ilçede kaçakla mücadele konusundaki gayretlerini ifade ederken, “Yıkmaya devam edeceğim. Yıkımlar için İBB'den iş makinası, zabıta, makine desteği istiyoruz. Bugüne kadar 75 binanın yıkımının bir tanesine bile İBB gelmedi. Bize güç verin. Beni kaçak yıkımlarının durdurulması konusunda aramayın. Yıkacağım, İBB de bakanlık da destek vermese kendi ekibimle yıkacağım… Bu topraklar hamasi söylemlerle korunmuyor. Kaçağı önleyelim. İstanbul'a en çok değer katacak topraklara sahip çıkalım, burada insanlara üretim şansı verelim!” şeklinde konuştu.

20 dönüm üzerinde yapılaşma izni konusu İBB'ye gönderilmek üzere Silivri Meclisinde alınan tavsiye kararına dikkat çeken Yılmaz, “Bu kararı çok iyi revize etmeliyiz. Sera ve ahır yapımına izin verirken denetimi sıklaştırmalıyız” dedi.

Köylerdeki indirimli su konusunda süreci hatırlatan Yılmaz, Silivri'nin bordo taksilerine tanınan sarı plakaya çevrilme izni için emeği geçenlere teşekkür etti.

“SÖYLEMDEN ÇOK EYLEM GÖRMEK İSTERİZ”

İmamoğlu'nun faaliyet tanıtımında şehrin çeperi ve dezavantajlı kesimler üzerinde durmamasını eleştiren Yılmaz, “Söylemlerden çok eylemler görmek isteriz” diye de ekledi.

Danamandıra Tabiat Parkı'nın Esenyurt Belediyesine verilmiş olmasını eleştiren Yılmaz, “Milli tabiat parkı bütün vatandaşların kullanımına açılsın ve yatırım yapılsın” çağrısını dile getirdi.

“ARITMA YATIRIMLARININ KREDİSİNE ONAY VERECEĞİZ”

“Ekrem Bey'in geçtiğimiz dönem ile ilgili “İSKİ ‘hiçbir şey yapmadı” değerlendirmesine üzüldüm” diyen Yılmaz, son üç yıla kadar Marmara'ya girilmezken bugün Çeşme sahilleri gibi olmasının önceki dönem yatırımlara bağlı olduğunu söyledi ve eski yönetimine yatırımlar için teşekkür etti. “Marmara geçtiğimiz dönem yapılan İleri Biyolojik Arıtmalar sayesinde temizlendi buna yönelik yeni dönemde yapılması gündeme gelen çalışmaların finansmanına onay vereceğiz” dedi.

“BELEDİYENİN YARDIM DAĞITIMINDA İLÇE BAŞKANLARININ YERİ YOK!”

Sosyal yardımlara onay vermeyerek engel oldukları algısına karşı çıkan Yılmaz, “Sosyal yardım konusu çok konuşuldu salgın döneminde. Yardım yapılmasına değil sosyal tespit yapılmaksızın yardım konusuna karşı çıktık. Aksi yöndeki algının yerleştirilmeye çalışılmasını yakıştıramadım” dedi ve ekledi: “Belediyelerin sosyal yardımları siyasetin gölgesinde yapılmamalı. Partizanca yaklaşıma karşıyım, belediyenin yardım dağıtımında ilçe başkanlarının yeri yok.”

ÖNERİLERDE BULUNDU

İBB'nin Silivri ve Çatalca'dan süt teminine teşekkür eden Yılmaz, süreç hakkında bilgi de istedi.

İBB kreş ücretlerinin yüksek olacağı endişesini paylaştı ve ücretsiz olması önerisini sundu. “Yer tahsisi sebebiyle bu yatırımlarda ilçe belediyelerinin kurumsal kimliğine de yer verilmeli” önerisini dile getiren MHP Grup Sözcüsü liyakat, sokak hayvanları sorununa işaret etti bu konuda çözüme yönelik Silivri'de Doğal Yaşam Parkı yer tahsisine hazır olduklarını aktardı.

“ÇALIŞMALARIMIZA UZLAŞI VE HOŞGÖRÜ YÖN VERSİN!”

Silivri Belediye Başkanı ve MHP Grup Sözcüsü Volkan Yılmaz değerlendirmesini gelecek döneme yönelik ‘Siyasi çekişmeler değil hoşgörü ve uzlaşma, dayanışma çalışmalara yön versin' temennisiyle noktaladı.

Sevginar SALİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP