Volkan Yılmaz: Farklı bir belediye başkanı olacağım

Volkan Yılmaz: Farklı bir belediye başkanı olacağım

30.05.2020 14:33:55

19 yıllık siyasi hayatı boyunca belediye başkanlığına soğuk baktığını belirten Volkan Yılmaz, neden ve nasıl farklı bir belediye başkanı olacağını anlattı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Cuma akşamı instagram adresi üzerinden "Mehmet Mert ile İstanbul'un Başkanları Canlı Yayında Konuşuyor" programına konuk oldu. Gazeteci Mehmet Mert'in sorularını yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gündemi ve belediye başkanlığında 1. yılı ile çalışmalarını değerlendirdi.

Yılmaz, Belediye Başkanlık fikrine 19 yıllık siyaset yaşamı süresince hep soğuk baktığını belirtirken adaylık ve seçildikten sonra fikrinin değiştiğini söyledi.

MHP'de ilçe, il ve MYK yöneticiliği görevlerinde bulunduğunu belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Atatürk ve Alparslan Türkeş'i örnek aldığını ifade ederken, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çalışmaktan çok şey öğrendim” dedi. Yerel yönetimde eşitlik, haram ile helalin gözetilmesi, şeffaflık ile adalet vurgusunda bulunan Yılmaz, açıklamalarında “Kutup yıldızı gibi tüm bu süreçlerde Devlet Bahçeli'den öğrendiklerim çalışmalarıma ışık tutmaktadır”  ifadelerine yer verdi.

“ÇOK RAHAT MİLLETVEKİLİ OLURDUM AMA ETİK DEĞERLERİ GÖZETTİM”

“24 Haziran 2018 seçim sürecinde başka illerden birinci sıradan aday olarak çok rahat milletvekili olurdum ancak bunun etkin olmadığını ve kendi bölgemde mücadele etmem gerektiğine inandığım için kabul etmedim” diyen Yılmaz, gözettiği hassasiyetlerin altını çizdi.

“TASVİP ETMEDİĞİM BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI HAKİM”

Silivri adaylığı öncesinde belediye başkanlığı konusundaki çekincelerini “Tasvip etmediğim bir yerel yönetim anlayışı hakim” şeklinde ifade eden Yılmaz, farklı bir yönetim anlayışı iddiasını yeniledi.

“FARKLI BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAĞIM”

“48 yaşındayım kişisel kazanç ve ticari kaygıları bir kenara bırakmış durumdayım” diye açıklamalarını sürdüren Yılmaz, “Farklı bir belediye başkanlığı yapacağım.

“SADE VATANDAŞIN DESTEĞİNDEN GÜÇ ALIYORUM”

Bana en çok yakın arkadaşlarım kızacak ama vatandaş kızmayacak, belediye ile işi olmayan sade vatandaşın desteğinden güç alıyorum.

“SİLİVRİ'NİN ÖTEKİSİ, AYRICALIKLISI OLMAYACAK”

Silivri'nin ötekisi, ayrıcalıklısı olmayacak. Baronlar bu yönetimde umduklarını bulamayacak. Vatandaş aradığı sosyal, üretken ve savurgan olmayan anlayışla hizmet alacak.

“YENİDEN SEÇİLME ARZUSUNUN ETKİSİNDE KALMAYACAĞIM”

5 Yıl sonra yeniden seçilme arzusunun etkisinde kalmayan bir başkan olacağım” dedi.

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP