Volkan Yılmaz: Cezaevi, Silivri Belediyesinin sırtında bir kambur!

Volkan Yılmaz: Cezaevi, Silivri Belediyesinin sırtında bir kambur!

30.05.2020 17:08:11

Katıldığı canlı yayında Silivri sorunlarını değerlendiren Başkan Volkan Yılmaz, “Bu cezaevi Silivri'nin değil Türkiye'nin cezaevi” dedi ve gerekçeleri ile beraber şikayetçi olduğunu konuları paylaştı.

Gazeteci Mehmet Mert'in konuğu olarak katıldığı canlı yayında Silivri gündemini yorumlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'dan “Cezaevinden şikayetçiyim” çıkışı.

YILMAZ: İSİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA SOYLU'DAN SÖZ ALDIM

Silivri Cezaevi isminin değiştirip değiştirilmeyeceği sorusunu yanıtlayan Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konuda kendisine söz verdiğini ve yanından Adalet Bakanını aradığını söyledi.

“BU CEZAEVİ SİLİVRİ'NİN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN CEZAEVİ”

Söz cezaevinden açılınca Yılmaz meselenin bir başka boyutuna da dikkat çekerek, “İBB'de de Hükümet ile Ankara nezdinde de meseleyi takip ediyoruz. Bu cezaevi Silivri'nin değil Türkiye'nin cezaevi. Durum böyleyken burada kalan 25 bin tutuklu, görev yapan 5 bin civarında gardiyan, günlük 2 ile 3 bin ziyaretçi ile yer yer 35 bin günlük sirkülasyondan söz ediyoruz” dedi.

“SİLİVRİ ÇÖPÜNÜN %12'Sİ CEZAEVİNDEN ÇIKIYOR AMA BELEDİYEYE NE EMLAK NE DE ÇÖP VERGİSİ ÖDENİYOR”

Silivri'de toplanan çöpün %12'nin cezaevinden çıktığını ifade eden Yılmaz, “Biz buradan ne emlak ne çöp vergisi alıyoruz ne de nüfus artışından dolayı başka bir destek görüyoruz, avantajdan faydalanabiliyoruz. Cezaevinin yükü tamamen İlçe Belediyesine bırakılmış durumda. Bu büyük bir haksızlık.

“CEZAEVİ SİLİVRİ BELEDİYESİNİN SIRTINDA BİR KAMBUR”

Burası Silivri Belediyesinin sırtında bir kambur!” diyerek isyanını dile getirdi ve bu adaletsizliğin çözümü için çabalarının her platformda devam edeceğini söyledi.

Sevginar SALİ

  1. Metin Metin

    5 bin gardiyan ifadesi yakismamis.ustelik unutmasin ki 5 bin infaz koruma memurunun oturduklari evlerde cop ve emlak vergisi odeniyor.yazik valla

YORUM YAP