Vekil Tanju Özcan Hürhaber’e konuştu

Vekil Tanju Özcan Hürhaber’e konuştu

28.06.2016 15:48:31

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gazetemize yaptığı öze açıklamada, kanunla kabul edilen 10. Yıl Marşı'nın okunmasını yasaklayan Bolu İl Milli Eğitim Müdürünün arkasında durulmasını kınadıklarını ve tepkilerin dinmeyeceğini açıkladı. 

Öz Alibeyliler Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin iftar yemeğine katılan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu İl Milli Eğitim Müdürünün 10. Yıl Marşı'yla ilgili verdiği yasak talimatı üzerine yaptıkları protestoda ve sonrasında yaşananları Hürhaber Gazetesi okuyucuları için değerlendirdi. Özcan, meclis tarafından kanunla kabul edilen ve Cumhuriyetimizin simge marşlarından biri olan 10. Yıl Marşı'nın yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürünün asıl amacına dair düşüncelerini paylaştı ve durumun vahim olduğuna dikkat çekti. Özcan, şöyle konuştu: “Geçen hafta Perşembe günü Bolu İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenleri toplayıp talimat veriyor. Diyor ki, “Ben artık 10. Yıl Marşı'nın çalınmasını ve söylenmesini okullarda yasaklıyorum. Biz önce bunun şaka veya basit bir gaf olduğunu zannettik. Ancak İl Milli Eğitim Müdürü bunu basına da söyledi. Biz de tepki gösterdik. 10. Yıl Marşı kanunla kabul edilen, Cumhuriyetimizin simge marşlarından biri. Bu konuda Valilik tarafından gerekli işlemi yapılmasını talep ettik. Yapılmayınca Cumhuriyet sevdalılarıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürünü demokratik yollardan protesto etmek üzere bir siyah çelenk hazırladık. 300-400 Vatandaşımızla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğünün önüne giderek 10. Yıl Marşı'mızı söyleyerek çelengi oraya bırakmak istedik. Ancak hiç slogan olmadığı, elinde yasa dışı bayrağı taşıyan terör örgütü üyesi olmadığı, polise karşı bir taşkınlık olmadığı halde valinin doğrudan talimatıyla, yaş ortalaması 50 olan insanların üzerine biber gazı sıkılmaya başlandığını gördüm. Ben müdahale edince de doğrudan portakal gazına maruz kaldım.

“PROTESTO ETTİĞİMİZ İÇİN BİZİM HAKKIMIZDA SORUŞTURMA AÇILDI”
Bunun üzerine CHP Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz sahip çıktılar. Türkiye'nin dört bir yanından telefon geldi. Ertesi gün 30 milletvekili ile birlikte bu durumu protesto ettik. Protesto ettiğimiz için de hakkımızda yeni bir soruşturma açtı.

“BÖYLE BİR MÜDÜRÜN ARKASINDA DURULMASINI KINIYORUZ”
Burada İl Milli Eğitim Müdürünün yaptığı bir gaf değil, saraydaki zatı muhtereme parmak kaldırıyor “Bakın ben buradayım” diyor ve bunları söylüyor. “Beni görün” mesajı veriyor. Vahim olan o. Bolu Valisinin böyle bir müdürün arkasında durmasını esefle kınıyoruz. Gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Bu yasak birinci haftasını doldurdu. Hala da devam ediyor. Türkiye genelinde çıkan haberlere rağmen ısrarla bu Milli Eğitim Müdürünün arkasında durmaya devam ediyorlar. Kendisi de bundan aldığı cesaretle en azından “Dilim sürçtü, yanlış konuştum.” deme ihtiyacı dahi duymuyor.

“YASA DIŞI BU FAALİYETİ BİNLERCE KİŞİYLE PROTESTO EDEBİLİRİZ”
Bolu İl Milli Eğitim Müdürünün 10. Yıl Marşı yasaklaması yasa dışı bir faaliyettir. Bolu Valisi de İl Milli Eğitim Müdürü de şundan emin olsunlar iki gün önce 30 milletvekili ile Bolu'daydık, yarın 130 milletvekiliyle oluruz. O da yetmezse binlerce kişiyi Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün önüne toplayabiliriz.” Renginar SALİ

YORUM YAP