XXXXX

Ve Karakaş Geri Döndü

Ak Parti İlçe Kongre öncesi ve sonrasında sessizliğe bürünen İlçe Başkanı Metin Karakaş, dün gerçekleştirdiği kapsamlı basın toplantısı ile birçok konuda görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.
“Sadece siyaset değil, hizmet de üretiyoruz” diyen Karakaş, genel seçimlerde elde edilen başarıda teşkilatın emeğine dikkat çekti, “İçimizden birini milletvekili yaptık” vurgusunda bulundu.
Kongrede ‘yenileme’ ve ‘değerlendirme’ koşulunu yerine getirdiklerini belirten Karakaş, “Kimseye kendini değersiz hissettirmedik veya gözden çıkardığımız gibi bir düşüncemiz yok. Böyle bir mantıkla hareket eden başarılı olamaz. Siyaset insan kazanma sanatı, kaybetmek değil. Kimseyi kaybetme lüksümüz olmadığını biliyoruz” dedi.
Kendisini en çok mutlu eden olguyu belirtirken, yönetimde görev almamalarına, beklentilerinin karşılanmamış olmasına karşın herkesin kongrede görev ile sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğinden söz etti ve “Her partilimizin Silivri’nin siyasi tarihine altın harflerle yazdırdığımız başarıda emeği var” dedi.
Yönetimde 15 kişilik değişikliğinin zorunluluktan kaynaklandığını belirten Karakaş, “Değişim ve yeniliklere kapalı yapılar, kısır döngüler içinde kaybetmeye mahkumdur” derken, Genel Merkez ve İl Başkanlığı düzeyindeki değişimlerden örnekler verdi.
Teşkilatın 2014’te Silivri Belediye Başkanlığını kazanma hedefine işaret ederken, “Bu Ak Parti’nin kazanma hırsı değil, Silivri’ye yatırım, Silivrililere hizmet kazandırma gayesi” dedi.
Düzenledikleri son kongrenin nitelik ve nicelik bakımından ilçemiz tarihinde bir ilk olduğunu ve örnek alınması gerektiğini belirtti. Yönetime girme beklentisi gerçekleşmeyen partililerin bile Ak Partili olma paydasına öncelik tanıyarak bu ana eksende hareket edişini öne çıkardı ve bundan mutlu olduğunu ifade etti.
Karakaş, partide kurumsallaşmanın önünü açtıklarını belirterek kişisel belirleyiciliğe karşı olduklarını savundu ve “Kimse vazgeçilmez değil” mesajını da verdi.
30 kişilik yönetimde yapılan 15 değişiklik ile 7 isim teşkilatın çeşitli kademelerinden, 8’i de ilk kez siyaset ve Ak Parti’de siyasi mücadelesine katıldıklarını ifade etti. Yönetimdeki yeni isimleri tanıtan Karakaş, “Bugün yönetimde olmayan, yarın olabilir” demeyi ihmal etmezken, değişimin sürebileceği sinyallerini verdi.
Genel siyasi değerlendirmelerine de yer veren Karakaş, CHP’yi yeniden Türkiye’nin ana muhalefet sorunu olarak tanımladı, “Türkiye’nin önünü tıkıyor. Ne ülke ne de dünya gündemini takip edemiyorlar” dedi. CHP’nin kongre ve kurultaylarını ‘kısır döngü’ ve ‘iç çekişmeler’ olarak yorumlayan Karakaş, ilçemizdeki görüntünün de CHP açısından bir fark arz etmediğini, “Hizmet üretmek yerine tek uğraştıkları konu kim nereye aday, nasıl seçilebilir. Tarihi sorumluluklarını yerine getirmiyorlar” sözleriyle ifade etti. Haberin devamı 26.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP