XXXXX

Ve Işıklar, tarih yazmaya soyundu...


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işkılar, "Silivri’de iktidar kalmaya, İstanbul ve Türkiye’de iktidar olmaya haydi hep beraber tarih yazmaya!” diyerek ikinci dönem adaylığı konusunda ilk adımı attı Cuma günü. Aday adaylık dosyasını CHP İlçe Başkanına teslim etti.
Tarihçi bir Belediye Başkanına yakışan, onu en iyi ifade eden slogan içeriği bulunduğunu söylemek mümkün.
Hazır Belediye Başkanımız tarih yazmaya niyetlenmişken, güzel bir alıntıyla bu amacına ışık tutalım;
"Tarihi halk kitlelerini peşlerinden sürükleyebilen liderler yapar ama asla kendi gönüllerince değil. Tarihin bir mantığı, zamanın bir ruhu var. Ancak tarihin mantığını, zamanın ruhunu anlayabilenler başarıya ulaşabilirler…”
Beklendiği üzere ve hatta üstünde bir destek katılımıyla Işıklar, büyük bir heyecan içerisinde ikinci dönem aday adaylığını açıkladı. ‘Adaylığını’ açıklaması yönünde beklentilerin olduğunu duymak beni çok şaşırttı. Süreç belli, Işıklar her ne kadar partinin mevcut ve başarı çıtasını geçen başkanı olsa da aday adaylığı aşamasını atlayarak adaylığını ilan etmesi düşünülemez, yakışık da almazdı.
Basın toplantısına destek olmak adına iştirak edenler arasında son derece dikkat çeken isimler vardı. İktidarını 4,5 yıldır eleştirenlerden bile yer aldı ikinci dönem adaylığını desteklemek için gelenler arasında…Zoraki’ geldikleri için sızlananlara kimse inanmasın lütfen. İki tarafı idare etme gayretinden başka bir şey değildir bu. Pek ala herkes durmak istediği, bulunmayı tercih ettiği yeri seçebilir ve gereğini yapar. Bunu yapmaktan aciz olanlara inanmayınız… Sizi kandırabildiyseler kendinizi bir an önce sorgulayın!
Belediye kadrolarının toplantıya iştirakı ile ilgili bir kaç sitem işittim. Geneli de siyasi kadrolardı zaten belediyeden toplantıya gelenlerin. Siyaseten bir yere geldikleri gün gibi ortada olan insanlardan, buna uygun davranış beklenir. Bu bir yanlış değil, olması gerekendir… Asıl hata siyasi sebepler ile belediyede görev ve sorumluluklar almalarıdır. Ama mevcut iktidarı eleştireceksek ilk taşı bu konuda günahsız olan atsın!
Yok tabi öyle bir siyaset dolayısıyla siyasetçi!
Işıklar aday adaylığını açıklarken değil ama 4,5 yılda yaptıklarını anlatma telaşında çok heyecanlandı. Gelecek yerel yönetim hedefleri ve siyaset anlayışı konusunda net olan aklı, yaptıkları konusuna gelince nedense darmadağın bir hal alıyor. Daha önce anlatılanlar ve yapılanları Silivri biliyor, Sayın Başkan bu kadar üzerinde durmaya artık gerek yok. Yapılacaklar asıl önemli olan…
Dikkat edin Işıklar, sosyal projelerini anlatırken çıt çıkmayan parti tabanı "Atatürk” denildiği anda alkış kıyameti kopartıyor. CHP’nin parti tabanı Atatürk’ün mirasına sahip çıkmaktan başka bir şey beklemiyor Işıklar’dan. Ama sadece onların oyuyla yetinmek istemeyen belediye başkanımız, daha geniş taban desteği için temsil ettiği parti içerisinde ‘ezber bozmaya’ yönelişiyle doğru bir adım atıyor. "Kendi tabanını koruyarak, başka kesimlerin desteğini almak” siyasette başarının temel formüllerindendir. Farklı hassasiyetleri olan kesimleri bir arada tutmak ve ortak mesajlarla hitap ederek etkilemenin başarısı da siyasetçiye kalmış. "Kitleleri peşinden sürüklemek” bu noktada ortaya çıkıyor. Ve de "zamanımızın ruhunu” anlayabilmek… Bir insanı bile anlamak kolay değilken, on binlerin ruhunu çözmek tabi ki zor iş. Ama görev bu… Siyasete soyunanların bilerek ve isteyerek, seçerek girdikleri sorumluluğun meali tam da böyle ifade edilebilir.
2009 Mart’ında söz verdiği pek çok projeyi yerine getiren Işıklar’ın, yeni dönem seçim vaatlerinde inandırıcılık gibi bir sorunu olacağını sanmıyorum. Silivri’yi tanıdığı konusunda da şüpheye yer yok; bunun için güven duygusuyla alakalı dile getirdiği vurgu da son derece yerinde. ‘Ben size güveniyorum, siz de bunu benden eksik etmeyin’ alt mesajı birçok seçmene tercih aşamasında ulaşacaktır.
Işıklar üzerine düşen pek çok konuda başarıyla ilerlerken, rakiplerinin etkisi yani dış sebepler belirleyiciliğini daha çok tartışacağız önümüzdeki günlerde anlaşılan.
Ve de görünen o ki CHP’nin adayından ziyade seçeceği yol arkadaşlarını değerlendirmeye yoğunlaşacağız…
Hayırlı olsun!

NİCE GÜZEL YAŞLARA
Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Solak ve CHP Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu dün yeni yaşlarını kutladı. Her ikisini de bu vesile ile tebrik ediyor sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını diliyorum...

GÜNÜN SÖZÜ
"Savaş zamanında yasalar sessiz kalırmış”… Seçimleri de bizim modern zamanların ‘savaş’ları olarak algılarsanız pek çok konuda olup biteni akıl erdirmek mümkün olur kanımca…

YORUM YAP