XXXXX

Vatandaşın Memnuniyeti 2

Silivri Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Vatandaş Memnuniyeti anketinden notları aktarmayı sürdürelim.
Hizmet Projelerine yönelik değerlendirmelerde ortaya çıkan sonuçlardan ilki Kariyer ve İstihdam Ofisi’ne ilişkin. Çalışmadan haberdar olmayanların yüzdesi geçen yıl %90’ken bu yıl %20’lik bir azalma söz konusu. 2010’da hizmetten faydalananların oranı %3 bu sene %12.
Projeyi ‘çok iyi’ olarak değerlendirenler yüzde %8, ‘iyi’ diyenlerin oranı 2010’da %43, 2011’de %34. Çalışmayı ‘olumsuz/başarısız’ olarak değerlendirenlerin oranı %13.
‘Gıda Bankası’ndan haberdar değilim’ diyenlerin oranı %70. ‘Haberim var faydalanıyorum” diyenler geçen yıl %8, bu sene %15. Değerlendirmelerde söz konusu hizmet ile ilgili ‘çok iyi’ diyenlerin oranı geçen yıl %11’ken bu sene rakam %6’ya düşüyor. ‘İyi’ diyenlerin oranı %26. Projeyi ‘başarısız’ olarak değerlendirenler %7.
“Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nden haberdar değilim’ diyenlerin oranı %64. Hizmet hakkında yapılan değerlendirmede ‘çok iyi’ diyenlerin oranı geçen yıl %14’ken, bu sene %8’e düşüyor. ‘İyi’ diyenlerin oranında da %10’luk bir azalma var. Geçen sene %44’ken bu sene %36. ‘Başarısız’ bulanlarda da geçen yıla yönelik artış var ve %7.
Kültür Merkezi faaliyetlerinden haberdar olmayanlar geçen yıl %67’yken bu sene rakam %33. Haberdar olup hizmetten faydalandığını söyleyenler geçen sene %10’ken bu sene %36. Değerlendirmede ‘çok iyi’ diyenler %9, ‘iyi’ olarak oy verenler % 40. Başarısız bulanlar %5.
Festival ve Sosyal Organizasyonlardan haberdar olmadığını söyleyenlerin yüzdesi 24 (Bir yıl önceki rakam %62). Haberdar olup faydalandığını söyleyenlerin oranı %50.
Bu alandaki etkinlikleri ‘çok iyi’ olarak değerlendirenlerin oranı %19. ‘İyi’ diyenlerin oranı %40 (bir yıl önce oran %54). Başarısız bulanların oranı %4.
Sahil Düzenlemelerinden haberdar olmayanların oranı %21. Haberdar olup da faydalananlar % 68. Bu alandaki çalışmaları ‘iyi’ ve ‘çok iyi’ olarak değerlendirenlerin toplam oranı %58. Başarısız bulanların oranı %5.
Silivri Belediyesi’nin en büyük önem verdiği çalışmalardan biri olan üniversite konusundaki gelişmelerden ‘haberdar olmadığını’ söyleyenlerin oranı %66. Haberdar olup da faydalandığını belirtenlerin oranı %18. Bu alandaki girişimleri ‘çok iyi’ + ‘iyi’ olarak değerlendirenlerin toplam oranı %45. Başarısız bulanların en yüksek oranı bu konuda; %15.
Yerel yönetimin yürüttüğü ‘Tarihi Eser Envanter Çalışmalarından’ haberdar olmadığını belirtenlerin oranı %51. Haberi olup da faydalandığını belirtenlerin yüzdesi 39. Çalışmaları ‘iyi’ + ‘çok iyi’ olarak değerlendirenler % 42. Başarısız bulanlar %15.

Haberin devamı 06.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP