Vatan Partisi’nden heykel uyarısı

Vatan Partisi’nden heykel uyarısı

26.05.2017 09:58:11

Vatan Partisi Silivri İlçe Örgütü, Latife Hanım Heykelinin taşınması hususunda Silivri Belediyesine “dostane uyarı” diyerek kamuoyunun belli bir kesimi tarafından da dile getirilen yer seçimine ilişkin eleştirisini yazılı açıklama ile gündeme taşıdı.

Vatan Partisi Silivri İlçe Örgütü adına İlçe Başkanı Latif Aydın yazılı bir açıklama yaparak, Silivri Belediyesinin Anneler Gününde ilçemize kazandırdığı Latife Hanım Heykelinin daha uygun bir yere taşınması ile ilgili uyarıda bulundu.
Vatan Partisinden konuyla ilgili yapılan açıklama aynen şu şekilde: “Silivri Belediyesine dostça uyarımızdır. Geçtiğimiz günlerde Ata'mıza Annesine ve çocuklarına yapılan çirkin saldırılara yanıt olarak anneler gününde Silivri Belediyesi Zübeyde Hanım heykelinin açılışını yaptı. Silivri'mizde Zübeyde Hanımın heykelini olması güzel bir düşüncedir, zamanlaması da çok doğrudur, bu açıdan Silivri Belediyemizi kutluyoruz. Fakat heykelin konulmuş olduğu yer Silivri umumi tuvaletlerinin hemen önü olması sebebi ile yanlıştır, bizler Vatan Partisi olarak bu durumun kötü niyet taşıdığını düşünmüyoruz. Zübeyde hanımın heykelinin yerinin geçici olarak yerleştirildiği daha sonra gerçek yerine taşınacağı söyleniyor, heykel gerçek yeri hazırlanana kadar daha uygun bir yere yerleştirilmeliydi.
Silivri'mizin İzmir Karşıyaka belediyesinin icraatı ile karşılaştırılmasını istemiyoruz, bilindiği gibi Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Parkına heykelin hemen arkasına bir tuvalet yapmış ve halkın tepkisi ve mahkemenin kararı ile iki yıl sonra tuvaletler yıkılmıştır.
Vatan Partisi Silivri İlçe Örgütü olarak önerimiz Çevre Derneği'nin yanında olan boş parka, Zübeyde Hanım ismi de verilerek heykel bu alana yerleştirilebilinir. Bu yanlışı en kısa zamanda Silivri Belediyesi olarak düzeltmenizi bekliyoruz.
Silivri halkı adına Vatan Partisi İlçe Örgütü olarak durumu takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz ve en kısa zamanda bu konu hakkında bilgilendirilmesini istiyoruz saygılarımızla.”
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Silivri’nin müteahhitleri dernekleşiyor

YORUM YAP