Vatan Partisi’nden Diyarbakır’daki eyleme destek

Vatan Partisi’nden Diyarbakır’daki eyleme destek

24.09.2019 10:16:45

Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanı Latif Aydın, “Mehmetçiğimize kurşun sıkan, vatandaşlarımıza bombalı tuzaklar kuran, ormanlarımızı yakan, terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP tarafından kaçırılan evlatları için feryat eden analarımıza sahip çıkıyoruz” diyerek Diyarbakır HDP İl Binası önündeki ailelerin eylemine destek verdiklerini açıkladı.

Vatan Partisi İlçe Başkanının konuyla ilgili yayınladığı açıklama aynen şu şekilde: “Evlatlarını terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak üzere annelerimiz Diyarbakır HDP İl Binası önünde başlattıkları oturma eylemi bugün yirminci gününde. Hacire anne bir çoban ateşi yaktı diğer bağrı yanık analara cesaret verdi, umut oldu. Evlatlarını HDP'nin kaçırdığını söyleyen analar HDP İl Binasının önüne oturdu, “Evladımı getirin almadan gitmem” dedi.
Evlat acısı ortaktı şehit annelerimizde destek verdi, Türk ve Kürt kardeşliğini ayrılmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Vatan Partisi ilk günden beri bağrı yanık anaların yanında yer aldı. HDP yöneticilerinin engel olmasına tokat gibi yanıt analardan geldi bir anne; “Diyarbakır'da genç bırakmadınız ya ceza evinde ya toprağın altında” , diğeri “Başlarım sizin Kürdistan davanıza”, “Elin çocuğunu Amerika'ya uşaklığa gönderen sen” diyerek HDP'nin suçlarını yüzüne çarptı. Diyarbakır'daki analar sadece PKK, HDP'ye değil Amerikan emperyalizmine meydan okumaktadır, tarihi değeri vardır.
Vatan Partisi olarak tüm siyasi partileri PKK'ya eleman devşiren HDP'ye karşı çıkmaya evlatlarını isteyen annelere imza vererek destek olmaya davet ediyoruz. HDP anayasaya haykırı faaliyet yürüten bir partidir derhal kapatılmalıdır. Terör silahla ezilerek biter Mehmetçiğimiz PKK'yı ezdikçe bazı siyasi partiler yeniden açılım sürecini gündeme taşımaktadırlar, bu PKK'yı kurtarma girişimidir çok yanlıştır. Geçmişteki açılım süreci milletimize yedi yüzden fazla şehide mal olmuştur. Vatan Partisi olarak bunun karşısında olacağız. Açılım sürecini savunan siyasi partiler tarihin çöplüğüne gidecek, PKK ezilecek, HDP kapatılacaktır. Diyarbakır'daki bağrı yanık yürekli annelerimize saygı ve selamlarımızı gönderiyoruz. Yüreğinizle vicdanınızla burada olan sizlere partim adına teşekkür ediyorum.”

YORUM YAP