XXXXX

Vali Mutlu, Silivri Mest


Silivri geçtiğimiz haftayı oldukça hareketli bir tempoda tamamladı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ilçemize gerçekleştirdiği ziyaretten söz ediyor herkes.
Mutlu, insani ilişkileri ve olgun, kendinden emin bürokrat tavırlarıyla Silivrilileri kendine hayran bıraktı. Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’dan alışığız mülki amirlerin babacanlığına ama İstanbul Valisi olup, ilçe halkına ilk ziyarette böylesine sıcak bir izlenim bırakmak her yiğidin harcı değil.
Mutlu’nun Silivri ziyaretinin tepkileri çok olumlu. Umarım sonuçları da aynı ölçüde ilçemiz ve halkı için faydalı olur. Daha doğrusu buna inanmak kolay, aksi yönde gelişmeler sürpriz olur.
Hastası, yaşlısı, kendini yalnız hissedeni, derdini anlatacak, derman bulacak bir devlet büyüğüne ihtiyaç duyanı karşısında İstanbul Valisiyle karşı karşıya kalmanın şaşkınlığını kısa sürede atlatmış, köprüler kurulmuş.
 Ziyaretin eleştirilen bazı bölümleri hakkında duyum aldım.
Örneğin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın programın son kısmı, Değirmenköy ziyaretine Mutlu ile iştirak etmemesini yadırgayanlar olmuş. Işıklar, Değirmenköy’ün program dışı bir ziyaret olduğunu, Mutlu’dan izin isteyerek, İl Başkanını karşılamaya gittiğini anlattı.
Cuma günkü meclisi takip edenler Işıklar’ın, geçirdiği rahatsızlığı da fark etmiştir. Soğuk algınlığı ve tansiyon sorunu nedeniyle ufak bir sağlık müdahalesi de olmuş. Bu konuda üretilen spekülasyon ve  dedikodulara da açıklık getirmiş olalım.
Mutlu’nun gerektiği gibi ağırlanıp ağırlanmadığı yönündeki endişeler oluşmuş. İstanbul Valisi’nin alçak gönüllülüğü karşısında kendisine ilk tanışıklığı ile saygı duyan ve seven Silivri halkının bu konunun üzerinde durmasında hiçbir sakınca yok. Mutlu, Silivri’de gördüğü ilgi ve karşılamadan memnuniyetini belediyede yapılan toplantıda gayet net olarak belirtiyor. Ama bir kusurumuz olduysa da afetsin çünkü Silivri böyle bir Vali daha önce görmedi. Kendisi için düzenlenen lüks lokantadaki yemek teklifini ret ederek, sahilde gençlerin yediği simidi bölüşmeyi tercih eden Mutlu, bambaşka bir bürokrat.
Vali ziyaretinin Kaymakamlıktaki karşılaması dışındaki programlarda yer almayan özellikle AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın yokluğu dikkat çekti. Işıklar, Karakaş’ı aradığını, iştirak etmesi ile ilgili ısrarı karşısında siyasi nezaket göstererek, CHP İlçe Başkanının bulunmadığı ortamda kalmayı uygun bulmadığını açıklamış.
Bizim siyasetçiler ve siyasi nezaket örneği. Mutlu’nun pozitif varlığı Silivri’nin dengelerini dibe vurmaktan bir ziyaretle kurtardı. Daha doğrusu AKP ve İktidar arasındaki iletişime bir çırpıda nezaket kattı. Birkaç kez daha gelse Silivri güllük gülistanlık olacak. İşte bazı insanların varlığı böyle bir şey.

SARTEN, BAŞARIYA DOYMUYOR
Silivri SİAD üyeleri ile birlikte 6-7 Ağustos 2010 tarihlerinde Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Gebze-Karacabey ve Manisa’daki fabrikalarını yerinde görme imkanı bulduk. Gezinin ayrıntılarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Yusuf Sarıbekir’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda Sarten bir sanayi devi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Silivrili bir iş adamının başarısı, geziye katılan herkesi etkiledi. Sarten, kalite artışını üretim çalışmalarını akademik bir temele dayandırarak, çağımız ihtiyaç ile koşullarına uygun biçimde sürdürüyor. Başarılarının devamını diliyorum.

YARIN….
Silivri’ye İmam Hatip açma sevdasıyla yanıp kavrulan kişi, gerekçe ve sonuçlarını yarın ele alacağım.
(Not: Ayrıca ADD Şube Başkanı olarak Selimpaşalı velilerin tepkisine destek veriyoruz. Şehir dışında olduğum için Cuma günkü eylemlerine katılamadım.)

İyi haftalar!

YORUM YAP