“Vakıf ve dernek olarak bir bütünüz”

“Vakıf ve dernek olarak bir bütünüz”

23.08.2016 14:55:45

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubeleri birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Pazar sabahı inşaatı devam eden Cemevinde bulunan yönetim binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Vakıf ve Dernek yöneticileri birlikte hareket etme konusunda aldıkları kararı paylaştı. Hizmet anlayışları, gündem ve durum değerlendirmeleri ile devam eden toplantı, soru cevaplarla tamamlandı.

AKSOY: HER TÜRLÜ İNSANLIK SUÇUNA DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KARŞIYIZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy şunları söyledi: “Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Yönetim Kurulu Alevi toplumu ve Alevi kurumları; her türlü şiddete, vahşete, darbeye ve her türlü insanlık suçunun alenen meşru zeminlere yayılarak sergilenmesine; dün olduğu gibi bugün de karşı. Toplumun huzurunun bozulmasına yönelik canhıraş çalışmalara, ekseni kaymış bir şekilde yönetimlerin sağa sola yalpalamasına karıştırılan şeriat çorbasının tuzu biberi olmaya kararlı duruşu ile karşı olacak. Tek bir canın zalimce dökülen kanının yeri geldiğinde hesabını sormaya; hukuki düzlemde, adalet ve hakkaniyet bilinciyle devam edecektir.

“LAİK, DEMOKRATİK VE HÜR PARLAMENTOYA DAYALI ANAYASAL YAPIYA İHTİYACIMIZ VAR”
Kamuoyuna duyururuz ki; içeride ve dışarıda etkili barışı ve toplum huzurunu temel alan, "tekçilik" peşinde koşan dar kalıpların tamamen zıttında ve çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı demokratik bir yapıyı sahiplenen; eşit yurttaşlığa; laik, demokratik ve hür parlamentoya dayalı bir anayasal yapıya ihtiyacımız olduğunu, bir kez daha yenilemektedir.
Ne; kan akıtmaya elverişli faşist zâlimlerin;
Ne; "emir erleri olması zorunlu olan" halkın çocuklarını öldüresiye kırbaçlayanların;
Ne de; tanktan sokağa salarak halkımızı katledenlerin ve tüm yerleşik topluma onulmaz izler bırakmaya devam etmeye çalışanların tarafında olmayacaktır.
"Sev Hüseyni ez cân-ü dil,
Hakk'a Hüseyin'dir delil
Hüseyin'dir zât-i celil,
Biz tâbi-i Hüseyni'yiz"

“DERGÂHIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYOR, FAİLLERİN BULUNMASINI TALEP EDİYORUZ”
17 Ağustos saat 21.30 civarı Garip Dede dergâhımızın önünden geçen caddede 6-7 el silahla ateş açılarak sebebi belli olmayan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Emniyetin yaptığı araştırmada 7 tane patlamış kurusıkı mermisi, 1 tane patlamamış gerçek tabanca mermisi bulunmuştur. Dergâhımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz. Aleviler de ülkemizde yapılan işgale dur demiştir. İşte bu tavır ve birlikteliğe zarar verilebilecek provokasyonlara karşı herkesi duyarlı olmaya Celal Fırat Dedemize ve Garip Dede Cem evi Yönetimine geçmiş olsun diyoruz. Kendilerini ziyaretlerde bulunduk iki kurum olarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduk.

“VAKIF VE DERNEK OLARAK BİR BÜTÜNÜZ”
Bundan sonraki süreçte ilçemizde, ilimizde ve tüm Türkiye'de Alevi toplumu olarak sağduyulu, omuz omuza, yan yana, dik durmaya, birbirimizi sahiplenmeye ve özellikle bize sevmeyenlere karşı Hüseyni duruşumuz kat kat artacaktır; bu böyle biline. Silivri'de bulunan gerek Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı gerekse Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubeleri olarak bizler yöneticiler bir bütün olduğumuzu bundan sonraki süreçte de birliktelik ve beraberliğimiz iki kurumumuz açısından önemli olduğunu düşünerekten daha hassas davranarak zor günleri geride bırakacağımıza inanıyoruz.”
Aksoy, açıklamasını Gazi Antep'te bir gece önce gerçekleştirilen vahşi saldırıyı kınayarak tamamladı.

KAYA: EMEĞİ BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Abdullah Kaya, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı sözlerine ve “Kimseyle ters düşmek gibi bir derdimiz yok. Cemevi inşaatının tamamlanması için kenetleneceğiz” dedi. Amaçlarının Alevi toplumunun temsilcileri olarak kendi araları ve toplumun diğer kesimleriyle de birlik, beraberliği sağlamak olduğunu belirten Kaya, “Hedefimiz kimseyle kavgalı olmadan, birlikte hareket etmek. Şiddete karşıyız, zulme direniriz. Halk karar vermeli çünkü başındakiler görünen o ki veremiyor, halkı koruyamıyor” ifadelerini kullanırken ülkemizin gündeminden düşmeyen hain saldırıları kınadı.
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, ayrıca geçtiğimiz hafta Çarşamba akşamı İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Alevilerin kutsal mekânlarından biri olan Garip Dede Dergâhı ve Cemevine gerçekleştirilen silahlı saldırıyı bir kez daha kınadı ve sorumluların yakalanması için gereğinin yapılması yönünde beklentilerini yeniledi.
“İki farklı kurumsal kimlik altında da olsak biriz, birlikteyiz. Aynı yolda yürüyoruz. İçimize fitne sokmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz” diyen Kaya, Alevi Kültür Dernekleri ile aralarında bir ayrım olmadığını belirtti aksine birlik ve beraberliklerinin pekişmesi adına önümüzdeki süreçte sarf edecekleri gayreti anlattı.
“Emeğe değer vereceğiz. Bugüne kadar gerek vakıf, gerekse dernek yönetiminde emeği geçenler, cemevi konusunda katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. “ diyen Kaya, yöneltilen soruları yanıtladı.

VAKIF YÖNETİCİLERİ, IŞIKLAR'DAN 12 GÜNDÜR RANDEVU BEKLİYOR
Kaymakam, Jandarma Komutanı ve Esnaf Sanatkarlar Odasıyla protokol ziyaretlerine başladıklarını belirten Vakıf yöneticilerinin 12 gündür Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan randevu bekledikleri açıklamalarından ortaya çıktı. Kaya, Belediye Başkanı ile Vakıf yönetimi arasında sorunlar yaşandığına dair spekülasyonları yalanlamaya devam ederken “Biz bekleyeceğiz. Başkanımız randevu verse de vermese de kendisi bilir. Biz onunla birlikte çalışmak zorundayız” dedi.
Coşkun Aksoy, “Kimseyle ters düşme şansımız yok. Bizim amacımız belli; Alevi kültürüne hizmet etmek, cemevimizi tamamlamak. Bunu ancak birlikte hareket edersek, dayanışma içinde çalışırsak başarabiliriz” diye ekledi.

YILDIZ: KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLAMAYIZ
Cemevi yapımının uzun sürmesi ve yavaş ilerlemesi ile ilgili soru üzerine söz alan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkan Yardımcısı Zeynel Yıldız, “Söz verenler sözlerini tutmadı. Kimsenin arka bahçesi olmadan Silivri Cemevini tamamlamak için herkesten destek bekliyoruz” dedi.
Basın toplantısına vakıf ve dernek yöneticileri, yerel basın mensuplarının yanı sıra İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert de iştirak etti.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP