“Vahşi rant baskısına tarımla direnecek ve galip geleceğiz”

“Vahşi rant baskısına tarımla direnecek ve galip geleceğiz”

4.12.2017 10:37:28

Özel Silivri Türam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu ve eğitmenleri eşliğinde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı, büyük devlet adamı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'de ziyaret etti ve resmi tören ile mozolesine çelenk sundu. Bu özel ziyareti Işıklar, “Ulu Önderimizin, Büyük Türkiye rüyasının en temel taşı olarak gördüğü tarımı topraklarımız da yaşatmak adına bu ülkenin evlatlarını eğitmek, O'nun kurmuş olduğu ve bugün memleketimizin yeniden kurtuluş reçetesi olan Köy Enstitüleri'ni tekrar var etmek, topraklarımızı milli dava olarak görüp, korumak adına çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürüyeceğiz Ata'm” sözleriyle sosyal medyadan duyurdu.

“UMUTSUZLUĞA, KARARSIZLIĞA, KARAMSARLIĞA YER YOK!”
Ziyarette Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başkan Işıklar, deftere şunları yazdı: “Sevgili Atam, 1925 yılında sizin yaptığınızı biz günümüzde Silivri'de yapıyoruz…“Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur. Burasını öyle ağaçlandırınız ki kör bir insan dahi yeşillikler arsında olduğunu fark etsin” düşüncesi ile tarıma en elverişsiz bölgede kuruluş talimatını verdiğiniz Atatürk Orman Çiftliği'nde yapmak istediklerinizi, biz günümüzde TÜRAM adını verdiğimiz çatı altında hayata geçiriyoruz… Kaleme aldığınız; “Milletimiz çok büyük elemler, mağduriyetler, facialar görmüştür. Bütün bu olanlardan sonra halen bu topraklarda yaşamayı sürdürüyorsak bunun temel sebebi şudur; Türk çiftçisi bir eliyle silah kuşanırken, diğer eliyle sabanı tutup topraktan ayrılmadı. Eğer milletimizin büyük ekseriyeti çiftçi olmasaydı, biz bugün dünya üzerinde bulunmayacaktık!” satırları, hatırımıza her gelişinde içimiz titremektedir. İstanbul'un vahşi rant baskısına milli ekonomimizin temelini oluşturan tarımla direnecek ve galip geleceğiz… Ankara'nın en verimsiz toprak bölgesini çiftlik kurmak için seçtiğinde “Bu öyle bir teşebbüstür ki, elverişsiz toprak ve iklim koşulları altında burada ya sabır tükenir yahut ta para” şeklindeki olumsuz görüşler nasıl ki sizin azminizi azaltmak yerine daha da pekiştirdiyse biz de sizin yolunuzdan ilerliyoruz… Sizin de savunduğunuz gibi; ileri düzeyde bir tarım için çiftçinin eğitilmesi kaçınılmaz…
Bu konuda bulunduğunuz en iyi girişimlerden biri de; 1924 silahaltına alma yasası ile orduda askere alınan çiftçilere, askerlik esnasında tarım makinaları ve yeni yöntemlerinin öğretilmesi… Biz bunun için bugün huzurunuzda öğrencileri ve öğretmenleriyle bulunduğum Tarım Lisesi'ni kurduk… Emanetin, her döneme ışık tutan fikirlerin, Silivri'de yolumuzu aydınlatmayı sürdürüyor… Umutsuzluğa, kararsızlığa, karamsarlığa yer yok! Üretim Türkiye'yi, tarım geleceğimizi kurtaracak.”
Haber Merkezi

YORUM YAP