Renginar Sali

Uzlaşı

Hep böyle olur, ne zaman bir toplantıyı kaçırsam, olay çıkar...
Silivri Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz pazartesi günkü toplantısında yoktum, provakasyon mimarlarının gaza getirdiği bir şovmen kadın, ortalığı birbirine kattı.
Cuma günkünde ben vardım ya, ortalık süt limandı...
Sakın bundan üzüldüğüm anlamı çıkmasın, aksine çok sevindim.
Geçtiğimiz hafta iki gün boyunca yazdığım, Silivri'nin geleceği, yarınları için önemine değindiğim otopark projesinin görüşüldüğü mecliste, böyle önemli bir karar için iki grubun da tutumları ve tavırları, ortak hareketi, bir vatandaş olarak en başta beni memnun etti.
Aylar önce, üniversite konusunda da aynı şeyi yazmıştım; siyaset, siyasi çekişmeler, rakiplikler, "olması gerektiği için olanlar" bir yana, Silivri'nin kaderini tayin, Silivri'nin yarınlarına imza bir yana... Bu gibi konularda Meclis, uzlaşı, uyum ve birlik içinde çalışmalı, karar almalı...
İşte cuma günü tam da bu yansıdı... Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile AKP Meclis Üyesi Metin Karakaş'ın, çarşı meydanına dair nostaljik değinmelerinin ardından, belki de çok az görülecek bir "jestleşme" bile kayıtlara geçti.
Silivri Belediye Başkanı, CHP'li Özcan Işıklar, çarşı meydanında, otopark yapılacak alanın AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne devrini teklif ederken, AKP'li Meclis Üyesi Yalçın Yönet, ısrarla o yerin CHP'li Silivri Belediyesi'nde kalmasını istediğini söyledi.
Özcan Başkan, bu vizyon projenin bekası için, radikal bir teklif daha ortaya attı; "Meydan olarak planlayalım, tapudan düşürelim..."
Projenin önemini tekrar tekrar yazmaya gerek yok, sergilenen manzara bu meclisin en az o kadar önemli olan bir yanıydı...
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, daha aylar önce bir sohbetimizde, bu tip manzaraların sinyalini vermiş ve daha o zamandan yazmamı istemişti; "Meclis uyum içinde çalışacak."

Haberin devamı 11.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP