Renginar Sali

Üstü Kapatılan Gerçekler

Kadro olmamasına rağmen Erdal Aslan’ın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Şube Müdür Vekili olarak atanmasıyla ilçemiz eğitim camiasındaki sular durulmazken, yine AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Can Dağaşan’ın 2. Vekil olarak atanması tepkilere neden oldu. Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen’in Silivri temsilcileri yazılı açıklamada bulunarak bu kadrolaşmayı protesto etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise yenilenen web sitesinde şube müdürlerinin sorumlu oldukları bölümleri ekleyerek üstü kapalı açıklamada bulundu.
 Eğitim Sen’in “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde dört şube müdürü çalıştıracak kadar iş yoğunluğu var mıdır? İş yoğunluğu varsa; görevlendirmelerde hangi kriterler göz önünde bulundurulmuştur? Görevlendirmelerde şube müdürlüğü sınavını kazanmış, eğitimini almış deneyimli kişiler neden tercih edilmemiştir? Yaşları idarecilik deneyimleri, kıdemleri dikkate alındığında görevlendirilecek en yetkin kişiler midir?” sorularının hepsine tabiki cevap veremedi. Eskiden olduğu gibi sitesinin yenilenmesine rağmen güncellemeleri bir türlü yapamayan müdürlük yetkililerinden tüm sorulara cevap beklemiyorsunuz herhalde. Fakat iş yoğunluğu konusunda sizleri aydınlatacak bilgi olarak şube müdürlerinin bölüm ve görevlendirmeleri sıralanmış. Hani o düne kadar tüm bölümlere neredeyse Erdal Aslan bakıyor dediğimiz, tüm yetkiler onun elinde diye suçladığımız, koruma meleği gittikten ve yeni müdür İkram Kayapınar’ın gelmesiyle Milli Eğitim’de meğer görev dağılımı yapılmış. Bölümler de kalem kalem sıralanmış. Bakın siz de bir göz atın isterseniz;

ŞUBE MÜDÜRÜ MECİT BAYAR’IN SORUMLU OLDUĞU BÖLÜMLER
Yapılan görev dağılımına göre Şube Müdürlerinden Mecit Bayar; AB Eğitim Programları ve Projeler Yürütme, Arge, Ayniyat ve Sağlık Bölümü, Burslar ve Yurtlar, Deprem İşleri, Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Eğitim Denklik, Hizmetiçi Eğitim, İlköğretim Müfettiş Kurul Başkanlığı, Kalite Koordinasyon, Mesleki Teknik Atama, Muhasebe (Kantin, Okul Aile Birliği), Norm Kadro, Okul Öncesi Eğitim, Öğretmene Hizmet ve Sivil Savunma Bölümü, Özlük Bölümü, Özlük Emeklilik Öz.Ön İşlem Öz.Sicil, Özlük Kadro Terfi, Rehberlik ve Danışmanlık, Sağlık Hizmetleri, Sivil Savunma, Strateji Geliştirme, Vakıf ve Yaygın Eğitim.

 
Devamı 18 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP