Üsteğmen Özcan Özaydın: Büyük Türk ulusu ve kahraman ordumuzla gurur duyuyoruz

Üsteğmen Özcan Özaydın: Büyük Türk ulusu ve kahraman ordumuzla gurur duyuyoruz

31.08.2018 10:24:25

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıldönümünde günün anlam ve önemine değinen üsteğmen Özcan Özaydın, “Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığında elde edilen bu büyük zafer, büyük Türk ulusu ve kahraman ordusunun on zor şartlarda bile bağımsızlığı söz konusu olduğunda nasıl ayağa kalktığını, Türk'ün birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun eşsiz bir örneğidir.” dedi.

Silivri İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Töreni dün gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri Ata'nın huzuruna çıkarak çelenklerini sundu. İlçe Çelenk Töreni'ne Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, İlçe Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Mustafa Çokbüyük, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Gelim, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Ahmet Mucip Göktem, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve diğer kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler, diğer siyasi parti ilçe başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, gaziler ve çok sayıda kişi törene katılım sağladı.

İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Silivri Belediyesi adına çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu. Ardından İlçe Kaymakamı Ali Partal, törene katılanların bayramlarını kutladı. Başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşımız okundu.

ÖZAYDIN: TÜRK OLMANIN GURUR VE HEYECANINI DUYMALIYIZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşma üsteğmen Özcan Özaydın tarafından yapıldı. Özaydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “1990'lü yılların başlarında meydana gelen büyük devletler arasındaki iktidar çatışmaları, dünyada gelişen fikir akımları, sanayileşme gibi gelişmeler sonucunda I.Dünya Savaşı sonrasında müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonucu Mondros Mütarekesi imzalanmış, imzalanan anlaşmayı da bin yıldır üzerinde kan dökerek, can vererek, yurt edindiğimiz Anadolu toprakları işgal edilmiş. Ayrıca tarihe kara bir leke olarak geçen Sevr Antlaşması ulusumuza dayatılmıştır. İşgal güçleri girdikleri her yerde kadınımıza, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, dünyada eşine az rastlanır işkenceye başvurmuştur. İşte böyle umutsuz görünen bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, bağımsızlık meşalesini yakarak aydınlığa giden yola varmışlardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da başlatılan düşmanlara karşı mücadele sonucunda düşman geriye çekilmek zorunda kaldı. Bu zafer uğuruna Anadolu'da çok kan dökülmüş, vatan uğuruna çok can verilmiş.
Bizler böyle bir ecdadın torunları, böyle bir ordunun askerleriyiz. Bu güzel Türk tarihini yaşadığımız her an hatırlamalı, Türk olmanın gurur ve heyecanını duymalıyız. Mustafa Kemal'in başkomutanlığında elde edilen bu büyük zafer büyük Türk ulusu ve kahraman ordusunun on zor şartlarda bile bağımsızlığı söz konusu olduğunda nasıl ayağa kalktığını, Türk'ün birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun eşsiz bir örneğidir. 30 Ağustos Zaferiyle sadece düşman mağlup edilmemiş, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Bu sayede tam bağımsızlık için gerekli koşullar sağlanmış, ulusal onur tekrar şanlandırılmış, Türk ulusuna çağdaşlaşma yolu açan gerekli siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal alanda yapılmış birçok yeniliklerle Türk inkılabının meşalesi yakılmıştır.
Ayrıca 30 Ağustos zaferi, Türk ordusu ve Silahlı Kuvvetlerine hediye edilmiştir. Dünyanın sayılı güçlerinden olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman, her yerde, her şartta kendine verilecek görevleri ifa etmeye hazırdır. 30 Ağustos Zaferini bize armağan eden, kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız, korkusuzluğu, yurtseverliği ile efsane olmuşlardır. Sonsuza dek minnetle anılacaklardır. Başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnetle minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Töreninin arıdndan Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP