Üsküdarspor hakemin iz bıraktığı maçta yenildi

Üsküdarspor hakemin iz bıraktığı maçta yenildi

16.11.2021 08:59:37

Bölgesel Amatör Ligin 3.Haftasında Üsküdarspor, Beykoz Çavuşbaşı Stadında Yenişehir Belediyespor'u konuk etti. Ev sahibi takımın bireysel basit hatalardan mağlup duruma düştüğü maça Hakemin hatalı kararları da eklenince konuk ekip sahadan farklı galip ayrıldı 6-1.

BAL 6.Grup 1.Grup maçında Üsküdarspor ile Bursa temsilcisi Yenişehir Belediyespor, Çavuşbaşı Muhammed Hanifi Dilmaç Stadında karşılaştılar. Maçı İlayda Nihal Çetiner, Keremşah Balbay ve Arzu Görgün Hakem triosu yönetti. Konuk ekip maça golle başladı. Üsküdarspor defansın bir anlık hatasını affetmeyen Emirhan Çolak 2.dakikada Yenişehir Belediyespor'u 1-0 öne geçirdi. Mağlup duruma düşen Üsküdarspor 20.dakikadan sonra rakip kalede baskı kurmaya başladı. 35.dakikada Ali Özgür Basa'nın golüyle skora denge geldi 1-1.

İlk yarının son dakikasında Yenişehir Belediyespor forvetinin kale alanı içinde Üsküdarsporlu Emrah Çalışlar'a faul yaparak topu önüne almasına seyirci kalan Hakem İlayda Nihal Çetiner'in hatalı kararı sonrasında Üsküdarspor defansı ve kalecisi faul bekleyerek durunca Erkan Demir Bursa ekibini 2-1 öne geçirdi. İlk yarının uzatma anlarında konuk takımdan Erkan Demir, Üsküdarspor kalecisi Muhammed ile karşı karşıya kaldığı anda devreyi bitiren Hakeme Üsküdarsporlular 2.goldeki hatalı kararı yüzünden, Yenişehir Belediyesporlular da yüzde yüz gol şansında maçı bitirdiği için büyük tepki gösterdiler.

Maçın başında kalesinde golü gören Üsküdarspor, ikinci yarının başında da yine defanstaki basit bir kademe hatasından kalesinde üçüncü golü gördü 3-1.  Farkı bire indirmek isteyen ve Ali Özgür ile mutlak 2 pozisyondan sonuç alamayan Üsküdarspor gol çabalarını sürdürürken sahneye çıkan İlayda Nihal Çetiner maçı 34 dakikada erken bitirdi! Müsabakanın 66.dakikasında Yenişehir Belediyesporlu Emirhan kaleci Muhammed ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi sağ tarafından çalımlamak isteyen Emirhan'ın topunu Muhammet kontrol etti ancak Hakem futbol sahalarında nadir görülen bir kararla penaltıyı gösterdi. Hatasını fark ettiği için de Üsküdar kalecisine sarı kart dahi veremedi. Üsküdarsporlu taraftarlar Hakemin bu hatalı kararına uzun süre tepki gösterdiler. İtirazların ardından atışı kullanan Serdar Vefa Yeşil skoru 4-1 yaptı. Oyundan kopan ve kalan 34 dakikalık sürede gelecek haftaki maçı düşünerek sahada kalmaya çalışan Üsküdarsporlu futbolcuların tutukluğundan faydalanan Yenişehir Belediyespor, 79.dakikada Tayfun Bebek ve 83.dakikada Tolga Yıldırım ile skoru 6-1 yaptı. Bu sonuçla Yenişehir Belediyespor ilk galibiyetini aldı ve puanını 3 yaptı. Maçın son anlarında maçtan kopan Üsküdarsporlular Hakemi protesto etmeye başladılar. Mavi-Siyahlı taraftarlar, birçok kararda Hakem İlayda Nihal Çetiner'e tepkilerini sürdürdü.

ÜSKÜDARSPORLULAR İTİRAZ ETTİ HAKEM VİDEOYA ÇEKTİ

Maçın son anlarında oyunu durduran ve saha kenarındaki Emniyet Amirinin yanına giden Hakem, tribünden ve kale arkasında kendisine hakaret edildiğini söyleyerek Polislerden kendisine yardımcı olmalarını ve kararlarına tepki gösteren kişilerin gözaltına alınmasını istedi. 90 dakikanın bitiş düdüğü ile birlikte Üsküdarsporlu taraftarlar Hakemi alkışlamaya başladı. Mavi-Siyahlı takımın yöneticileri Hakemden maçın skorunu galiz bir şekilde değiştirdiği için şikayetçi oldular. Hakem triosu ise sahanın ortasında bir müddet bekledi ve Polis çemberinde soyunma odasına gitti.  Muhammed Hanifi Dilmaç Stadından polislerin eşliğinde ayrılmak isteyen ve aracının arka tarafına giden Hakem, sahada yaptığı hatalar yetmemiş gibi takımlarını bekleyen ve kendisini görünce tepki veren Üsküdarsporlu yöneticileri videoya çekmeye çalışınca yine büyük tepkiler oldu. Emniyet güçlerinin araya girmesi ile hakemler tesislerden ayrıldılar.

Ali Kemal Demir

YORUM YAP