Ümit Kalko Vakfı tabelasını astı

Ümit Kalko Vakfı tabelasını astı

2.01.2018 10:18:52

Silivri'nin Mektebim Okulları ile tanıdığı, Silivrispor Başkanlığı ve takımı 2. Lige taşıma başarısı ile kaynaştığı işadamı-eğitimci Ümit Kalko, adına kurduğu yardım vakfının ilçemizdeki merkez tabelasını astı, açılış için gün sayıyor.

Saral İş Merkezi'nde faaliyet gösterecek olan Ümit Kalko Vakfı'nın tabelası asıldı. İşadamı aynı zamanda sahibi olduğu inşaat şirketinin merkezini de Silivri'ye taşıyor.

Ümit Kalko Vakfı'ın ilk icraatı olan Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi'nin temeli 14 Ekim Cumartesi günü Kars'ta atıldı. Bölgeye bir anaokulu ve eğitimciler için lojman yapımı da gerçekleştirilirken, ÜKV Silivri'deki faaliyetlerine bireysel bir çok başvuruya cevap vermenin yanı sıra kurumsal anlamda Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulunun ihtiyaçlarını karşılayarak devam etti. Eğitim, kültür, sanat ve sporda yardımlaşma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Kalko, “Eğitim konusunda başta köy okulları olmak üzere devlet okullarının bakım ve onarım çalışmalarının yapılmasına, gerekli ihtiyaç malzemelerinin karşılanmasına katkı sağlayacağız” diyerek Silivri'de planladığı çalışmalara ışık tuttu.


 

YORUM YAP