Ümit Kalko Vakfı, devlet okullarına dokunmaya devam ediyor

Ümit Kalko Vakfı, devlet okullarına dokunmaya devam ediyor

27.04.2018 12:42:12

Danamandıra İlkokulu Okul Aile Birliğinin talebine kayıtsız kalmayan Ümit Kalko Vakfı, öğrencilerin bando malzeme giderlerini üstlendi. Öğrencilerin, 23 Nisan'ına yeni bando malzemeleri ayrı bir renk ile coşku kattı.

Ümit Kalko Vakfı Silivri'de bulunan devlet okullarına desteğini sürdürüyor.

DANAMANDIRALI ÖĞRENCİLERİN BANDO MELZEME İHTİYACI KARŞILANDI

Danamandıra İlkokulu Okul Aile Birliğinin taleplerini geri çevirmeyen Ümit Kalko, vakıf aracılığıyla bando takımının tüm malzeme giderlerini üstlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yeni bando malzemeleri ile coşkulu bir havada Bayram'ı kutlayan öğrenciler ve velileri Ümit Kalko Vakfına alkışları ve sevgilerini göndererek teşekkürlerini ilettiler.

ESEN İBAK'A ÖNEMLİ DESTEK

Mektebim Kurucusu ve Ümit Kalko Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ümit Kalko daha önce de Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'na önemli bir destekte bulundu. Engelli öğrencilerin meyve sebze ekimi gerçekleştirdiği eskimiş ve kötü durumda olan sera alanını yenileten Ümit Kalko, okul çevresindeki peyzajı yeniledi, çocukların daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için okulun tüm güvenlik kamera, kayıt ve ses sistemlerini yeniletti. Okulda yer alan ve down sendromlu çocukların kullandığı lavabolara kabin sistemi yaptıran Ümit Kalko Vakfı, su tesisatlarını değiştirterek, yine çocuklar için alınan oturma gruplarını okula teslim etti. Yıl boyunca çocukların sera da kullanacağı tohumları da temin eden Ümit Kalko Vakfı çalışmalarını sürdürüyor.

Silivri'deki ilk eğitime destek projesini Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nda gerçekleştiren Ümit Kalko Vakfı, eğitim, sağlık, spor, kültür ve sosyal yardımlaşma gibi birçok alanda projeler yürütüyor.

GAZİ'DE İHTİYAÇ TESPİTİ YAPILDI

Ümit Kalko Vakfı sorumlusu ve Ümit Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Didem Karataş ve Vakıf Yöneticilerinden İnci Aydar, geçtiğimiz günler de Gazi ilköğretim Okulunu ziyaret ederek ihtiyaç tespitinde bulundular. Anasınıfı bölümündeki fiziksel şartların iyileşmesine yönelik ihtiyaçların giderilmesi değerlendiriliyor.

Haber Merkezi

 

YORUM YAP