Uluslararası başarılarıyla gururlandılar

Uluslararası başarılarıyla gururlandılar

16.01.2019 11:07:33

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, İngilizce Hikâye Yazma Yarışması'nda 17 ülke temsilcileri arasından 2. seçilen Arda Demir'in başarısıyla gururlandı.

Beyciler Mukaddes Sönmez ortaokulu öğretmenlerinden Aslıhan Dikmen'in kurucusu olduğu ‘'My Nature, My Story'' adlı uluslararası e –twinning projesinde okulda ve uluslararası dereceye giren öğrenciler belirlendi. Projede öğrenciler İngilizce dilinde doğa konulu hikayeler yazdı. Okulda birinci olan hikâye uluslararası yarışmada yer aldı. Projeye ortaokul dışında Fransa, İtalya, Litvanya, Sırbistan, İrlanda, Polonya Romanya, Arnavutluk, Yunanistan, Macaristan, İspanya, Portekiz, Letonya, Hırvatistan, Makedonya ve Slovenya olmak üzere 17 ülke hikâyeleri ile katıldı. Okul öğrencilerinden Arda Demir okulda 1.olurken uluslararası yarışmada 2.seçildi.

DİKMEN: ÇOK GÜZEL HİKAYELER YAZDILAR
Proje koordinatörü Aslıhan Dikmen, ‘'Öğrencilerimiz ilk uluslararası projemiz olan ‘'My Nature, My Story'' hikayesine yoğun bir ilgi gösterdi. Okulumuzda yarışmaya %70 katılım oldu. Öğrencilerimiz çok güzel hikayeler yazdı. İlk 3'e giren öğrencilerimizi ödüllendirdik. Birinci olan öğrencimizin kitabını bastırdık. Öğrencimiz Arda Demir, uluslararası platformda hem okulumuzu hem ülkemizi temsil ederek bizleri gururlandırdı.'' dedi.

ELİBOL: OKULUMUZDA BİR İLK
Okul müdürü Mustafa Elibol, ‘'Okulumuzda ilk defa uluslararası bir düzeyde e twinning projesini gerçekleştirdik. Öğrencilerin yarışmada doğa konusu üzerinde hikaye yazmaları istenmiş olup puanlama unsuru ise hikayede özgünlüğe ve hikaye akışına dikkat edilmiştir. Sonuç olarak İtalya 86 puanla 1.,ülkemizi ve okulumuzu temsil eden öğrencimiz Arda Demir 84 puanla 2.olmuştur. Başta projenin koordinatörü Aslıhan Dikmen'e çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Okulumuzda bir ilki gerçekleştiren öğrencimiz Arda Demir gerek akademik gerekse sosyal yönden oldukça başarılı bir öğrencimizdir. Başarılarının devamı dilerim.'' dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP