“Ülkelerin kalkınmasında turizmin rolü büyük”

“Ülkelerin kalkınmasında turizmin rolü büyük”

12.04.2019 13:50:25

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sunulan Turizm Haftası Kutlama Programı'nda konuşma yapan Okul Müdürü Murat Türkyılmaz, “Ülkelerin zengin olmasında, insanlarının kalkınmış bir ülkede daha mutlu yaşamasında, turizmin rolü büyüktür.” dedi.

Turizm Haftası Kutlama Programı, dün Ertuğrul Gazi Ortaokulunun ev sahipliğinde Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sunuldu. Programa İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Program, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okunarak başladı.

TÜRKYILMAZ: ÜLKELERİN KALKINMASINDA TURİZMİN ROLÜ BÜYÜKTÜR
Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Türkyılmaz, yaptığı açılış konuşmasında turizmin önemine ve ülkemiz potansiyeline şu ifadelere değindi: “ Ülkemiz, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, iklimi, denizi, kumu, misafirperver insanları ile dünyanın en güzel turistik bölgelerinden biridir. Yine çeşitli iklim, bitki ve yer şekillerine sahip olması Türkiye'nin turizm potansiyelini arttırmaktadır.
Turizm, turistlere ve ülkelere büyük faydalar sağlar. Turistik gezi yapan kişi yeni yerler, insanlar tanır. Tarihi yerleri ve eserleri görür. Doğal güzelliklerden faydalanır. Böylece bilgisi, görgüsü artar. Yeni tanıdığı insanlarla dostluklar, arkadaşlıklar kurar. Dünya insanları arasında yakınlaşma, sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurulur. Barış içerisinde mutlu yaşama duyguları gelişir, güçlenir.
Turizmle birlikte hareketli ekonomik hayat meydana gelir. Alışverişler çoğalır. Turizm hizmetlerinde yenilikler, gelişmeler olur. Özellikle yabancı turistlerin, ihtiyaçlarını karşılamak için harcadıkları para yani döviz ülkede kalır. Döviz, bir ülkenin kalkınmasında en önemli faktördür. Turizm de döviz sağlayan önemli bir kaynaktır. Bu yüzden ülkelerin zengin olmasında, insanlarının kalkınmış bir ülkede daha mutlu yaşamasında turizmin rolü büyüktür.

2023 HEDEFİMİZ
Turizm Bakanlığımızın 2023 Turizm Strateji belgesinde 2023 yılı için, 70 milyon turist ve 86 milyar dolar dış turizm geliri hedeflenmektedir. Ülkemiz 2018 yılında toplam 168 milyar dolar ihracat geliri elde etmiş. Bu gelirin 30 milyar doları turizm geliri olarak gerçekleşmiştir. Turizm Bakanlığının 2023 yılında sadece turizm geliri olarak 86 milyar dolar hedeflemiş olması ekonomik olarak olayın ne denli önemli olduğunun göstergesidir.
Bu hedefe ulaşmada turizm okullarının öneminin farkındayız ve bu sorumlulukla öğrencilerimizi eğitmeye çalışıyoruz. Bu hafta başlayacak olan 2019 turizm sezonunun hayırlı olmasını diler, hepinize saygılar sunarım.”
Açılış konuşmasının ardından usta şairlerimizin şiirleri öğrenci korosu tarafından okundu. Aşukla Maşuk Gösterisi ve Kına Gecesi Draması programa renk kattı.
Milli Güreşçimiz İsmet Kirazpınar'ın öğrencileri, Yağlı Güreş gösterisi sundu. Ardından yörelerimiz türküleri Müzik Korosu tarafından seslendirildi.
Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışmasında İstanbul 2.'liği kazanarak okullarını gururlandıran öğrencilere madalya ve kupalarını İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay takdim ederek, kendilerini tebrik etti.


Turizm Haftası programı, öğrenciler tarafından hazırlanan ve konuklara sunulan ikramlarla sona erdi.

Renginar SALİ

YORUM YAP