Uğurlu öğrenciler Piri Reis’i tanıttı

Uğurlu öğrenciler Piri Reis’i tanıttı

26.10.2018 10:42:13

Silivri Uğur Temel Lisesi öğrencileri, Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında Türk denizci ve kartograf Piri Reis'i tanıttı.

2018-2019 Eğitim öğretim yılının Önce Şahsiyetler Projesi kapsamında gerçekleştirilen ikinci programı Silivri Uğur Temel Lisesi tarafından düzenlendi. Gazi İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda dün düzenlenen ve Türk Denizci ve kartograf Piri Reis'in hayatının anlatıldığı etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Uğur Temel Lisesi kurucusu Tayfun Kıbıcı, Okul Müdürü Nabi Çelik, Müdür Yardımcısı Yıldız Selviboy, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Yetkilileri, öğretmenler, Uğur Temel Lisesi ve diğer okul öğrencileri katıldı.
Program Ulu Önder Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler tiyatro gösterisi ve slayt eşliğinde Amerika'yı gösteren ilk dünya haritası ve Kitab-I Bahriye isimli kitabı ile tanınan Türk Denizci ve kartograf Piri Reis'in hayat hikayesini anlattı. Günümüz bilim insanlarını şaşırtan büyük buluşlarını ve bıraktığı mirası paylaştılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, programın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti, önce şahsiyetlerin bizden tek farklarının zamanı çok iyi değerlendirerek çok çalışmalarına vurguda bulundu.
Renginar SALİ

YORUM YAP