Uğur Mumcu, Demokrasi Meydanı oluyor

Uğur Mumcu, Demokrasi Meydanı oluyor

9.08.2016 15:39:18

15 Temmuz'dan bu yana milli iradeye halkın sahip çıkışının simgesi haline gelen demokrasi nöbetlerinin sonuncusu Silivri'de sergilenen birlik, beraberlik görüntüsü eşliğinde nihayetlendirildi. Aynı gecede Uğur Mumcu Meydanı isminin Uğur Mumcu Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi önerisine de oybirliğiyle destek çıktı.

Silivri halkı darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'dan bu yana 23 gecedir Cumhurbaşkanının emriyle meydanlarda nöbetini tutarak milli iradeye sahip çıktığını gösterdi.
Pazar günü Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi öncesinde Cumartesi akşamı Silivri'de Uğur Mumcu Meydanında son nöbet programı gerçekleştirildi. AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlce Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, halk ile birlik ve beraberlik duyguları içinde bir araya gelerek, vatandaşlara hitap etti Yeni Kapı'ya katılım çağrısında bulundular.
Son milli irade nöbetinde AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun teklifi ve belediye meclisinde bulunan siyasi partilerin desteğiyle Uğur Mumcu Meydanı isminin "Uğur Mumcu Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

YORUM YAP