Uğur’da YGS değerlendirmesi

Uğur’da YGS değerlendirmesi

4.04.2016 12:06:42

13 Mart 2016 tarihinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na giren 2.117.000 aday ve ailelerinin heyecanla beklediği sonuçlar 25 Mart Cuma günü saat 8.45'te ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.
Silivri Uğur Temel Lisesi, velilerine yönelik bir toplantı düzenleyerek 2016 YGS sonuçlarını değerlendirdi. Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Yıldız Selviboy, konuyla ilgili gazetemize şu açıklamada bulundu: “2016 YGS değerlendirilmesi yapıldığında; önceki yıllara nazaran test ortalamalarının yüksek olması barajı geçen aday sayısının da artmasına sebep oldu. Puanı hesaplanan adayların % 76.72'si LYS'ye girmek için gerekli olan 180 puan barajını geçti. Geçen yıla oranla % 7 artış gösterdi.
Öğrencilerimizin velileriyle bu durumu değerlendirmek, öğrencilerimizin ve velilerinin beklentilerinin doğru ve gerçekçi olması için toplantı yapıldı. Toplantıda YGS¬- LYS sistemine ait teknik bilgiler verilerek sonuçlar değerlendirildi. LYS hazırlık için en önemli noktaların altı çizilerek örnekler verildi. Öğrencilerin şimdiye kadar işlenen konuları eksik bırakmaması, yeni konulara sıkı çalışması, konu eksiği varsa konu eksiğini kapatıp soru çözmesi durumunda başarılı olacakları anlatıldı. Çünkü LYS'de herkes alanında daha fazla test çözeceği için BİLGİ çok önemlidir.
Velilerimize YGS ve LYS'nin kendine özgü yapısı olduğu, YGS puanına değil başarı sırasına bakılması gerektiği, YGS sıralamasında tüm alanlardaki adayların ortak girdikleri bir sınav olduğu söylendi. Velilere öğrencilerimizin başarılı bir çalışma ile her yıl YGS başarı sıralarını LYS' de nasıl yukarı çektikleri anlatıldı. Geçen yıl sınava girmiş öğrencilerden örnek sınav sonuçları paylaşıldı. LYS hazırlık sürecini verimli geçirmek adına ailelerimizden sınav sonuçları için yargılayıcı olmamaları velilerimizin çocuklarımıza destek vermeleri gerektiği anlatıldı.”

Haber Merkezi

YORUM YAP