XXXXX

Ufukta Yıkım Var

Bir süredir ‘yıkım’ haberleri ile gündemden düşmeyen, konu ile ilgili değişik zamanlarda ortaya atılan yeni havadislerin eksik olmadığı Mendirek üzerindeki işletmelere yönelik bu yaz sonu sürecin ertelemeksizin gerçekleşeceği bilgisi aldım. Uzun lafın kısası ortaya çıkan duruma göre Mendirek üzerinde bulunan eğlence yerlerinden anlaşılan son olarak  bu yaz faydalanacağız. 4 yıldır devam eden yıkıldı, yıkılacak konusu yerel ve genel seçimlerin etkisinde sanıyorum biraz da ertelendi. Yıkım kararının işletmelere de tebliği edildiği aktarıldı.
Silivri sahilinde başlayan değişim sürecinin tahminlerin ötesinde köklü bir şekilde gerçekleşmesine ilişkin gelişmelere gebeyiz.
İBB ve Defterdarlık yetkisinde bulunan alanların yıkımı ile ilgili belediyeye de baskılar var. Son encümen görüşmeleri arasında alınan yıkım kararlarının içeriğinden de bunu anlamak mümkün.
Boğluca Deresi çevresindeki yıkım sürecinin de Eylül itibariyle tamamlanması bekleniyor. Silivri sahili ilçe ve İBB’nin uygulamaları birleştirilince epey değişecek.
Silivri’nin eğlence mekanlarıyla vedalaşması zor olacak! Alternatifler bu nedenle geliştirilmeli, yer göstermek anlamında Silivri Belediyesi, esnaflarına yıkım durumunda desteklemek için hazırlıklı olmalı.
Silivri sahili yatırımcılarımız için son derece cazip bir alan. Mekanların güzelliği dışarıdan bakanları, içi işletme sahiplerini yakıyor. Yıllardır atıl durumda bekleyen alanları cazibe merkezine dönüştürmek için işletmecinin biri atılınca faturasını kabartmak için uğraş vermek yerine destek olmak gerektiğini anlatamadık gitti. Hizmet sektörünün Silivri için ne kadar önemli olduğunu dışarıya anlatmadan önce bu fikri yerelde yeterince özümsemeliyiz. Yıllardır ruhsat almadan Silivri’yi kirleten sanayi kuruluşlarına gösterdiğimiz hoşgörünün zerresini sahilde çalışanlara gösteremiyoruz nedense?!

Haberin devamı 13.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP