XXXXX

Üçü Bir Arada


Önce Silivri Lisesi’nin Pilav Günü’nde ardından, Abdullah Yıldırım’ın kızını evlendirdiği düğünde siyasilerimiz arasındaki nezaket pırıltısı hafta sonuna damgasını vurdu. Bir süredir konuşmayı bırakın, bulundukları ortamlarda tokalaşmayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş, Serda ve Ozan Ataalp çiftinin düğünlerinde nikah şahitliği yaptıktan sonra sarılarak, konukları selamladı, gecenin anısını yıllarca yansıtacak objektif ile kameralara poz verdi. İki gencin hayatını birleştirirken, biri gelinin diğeri damadın şahitliğini yapan siyasetçilerimiz, bugüne kadar arınmakta çok başarılı olmadıkları siyasi husumetlerini, katıldıkları davetin hatırına bir kenara bıraktılar sandım. Sonra katıldıkları Pilav Günün resimlerini görünce bu ‘barışın’ düğünden önce sağlandığını gözlemledim. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eski başkanımız Hüseyin Turan ile etkinlik boyunca sohbet etmesi dikkatlerden kaçmamış. Metin Karakaş’ın konuşmalara iştirakı da keza anlaşılıyor. Selami Değirmenci’nin, Turan ile diyaloğu da aynı şekilde, Silivri’ye yön çizen isimlerin olması gereken bir aradalığına uygun nitelikte. Keşke aynı şeyi Işıklar ile aralarında olup bitene ilişkin de söylemek mümkün olsa. Konum gereği değil belki de ama aynı siyasi platformun iki önemli ismi olarak, birbirlerine daha yakın durma zorunlulukları var. Kişisel hedef ve tercihlerini tartışma lüksümüz olmadığı gibi bu duygu ile düşüncelerin, davranışlara yön vermesinin de ancak zararını tartışırız. Siyasi mücadelenin kişiselleştirilmeden yürütülmesi son derece önemli bir nokta. Kamu adına yapılan, işletilen süreçlerde özelin sınırları iyi belirlenmeli ve dikkat edilmeli.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, yanında damadın şahidi AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş ve gelinin şahidi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yer alması üzerine çok önemli bir tespitte bulundu; “Siz Silivri’de bir aile olmuşsunuz”. Silivri’nin benimsemekle kalmadığı, kendi adına karar verme yetkisini sunduğu insanlar, görevlerini başarmalılar ama bu esnada yürüttükleri mücadelede kırıp, üzmek zorunda kaldıklarının bile kendi aile fertleri olduğunu unutmamalı.
Silivri’nin geçmişine ve geleceğine yön veren isimlerin birlikteliği, üçü bir arada durumu tüm tatları içinde barındıran müthiş bir karışım. Bu lezzetin bir parçası olmaktan ne kendinizi mahrum edin ne de Silivri’yi!

Bir süredir Hürhaber Ailesi’ne dahil olan kızım Belyanur Uygun, Silivri’nin değişik bir yüzünü tanımaya çalışırken, yaptığımız yorumlar, eleştiriler ve değerlendirmeleri anlamaya çalışıyor. Geçtiğimiz günler yine belediye yönetimi ile ilgili bir yazım üzerine şunu sordu; “Belediyeyi eleştirmek yerine yardımcı olsak daha iyi değil mi?” İlk etapta halkın oy vermek dışında yapacağı fazla bir şey olmadığını söyledim ama sorusunun da aklımı kurcalamaya devam ettiğini belirtmeliyim. Yardımcı olmak! Silivri’nin elbirliği ile üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorunu olmadığına eminim herkes imza atar. Ama iş uygulamaya gelence, umursamazlık, hazırı bekleme, siyasi görüş nedeniyle pek çokları bu yardım olayına girişmez bile. Bunun içindir ki yerel yönetimin yönetime halkı dahil etme üzerine kurduğu yapı, mahalle evleri, konseyleri ile kazanılan neredeyse hiç bir şeyin olmaması. Ne kadar güzel bir yöntemdir örneğin imece usulü ile yapılan çalışmalar. Silivri’nin bir mahallesinde parka ihtiyaç duyulsa orada oturan mühendis projesini, iş adamı maliyetini, belediye çalışanı izinlerini vesaire karşılasa. Çok şey yapılabilir ama bunların koordinasyonu ve organizasyonu da yine yerel yönetime dayanıyor. Devletten her şeyi beklemek klişesinin aksine onun oluşturduğu işlevsel bir sistemle hepimiz gerçekten yaşadığımız yerin yönetimine dahil olalım. Katkı sunalım, adilce söz verildiği gibi kaynaklarından yararlanalım.
İş dönüp dolaşıp yine yetkiyi elinde bulunduranlara dayanıyor. Onların halkı ve imkanlarını kamuya döndürmeye yarayacak yolları inşa etmesi, bununla ilgili bilgilendirmeyi yapması. Silivri için elbirliği ile herkes elinden geleni yapsın ama bunun organizasyon şemasını bize sadece yerel yönetim doğru kurduğu zaman süreç işler.
Silivri ile ilgili kaygısı olanların, ellerinden geleni yapmaya her zaman hazır olacakları kesin!

ÇİLİNGİROĞLU BABA OLDU
Ortaköy Spor Kulüp Başkanı Oğuz Çilingiroğlu baba oldu. Oğuzhan isminde dünyalar güzeli bir bebeğe sahip olan Çilingiroğlu ailesini kutlar oğulları ile sağlıklı bir ömür geçirmelerini dileriz.

BAŞSAĞLIĞI
Gazitepe mahallesi eski muhtarlarından Osman Can, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlandı. Ailesine ve tüm sevenlerine Allah’tan rahmet ve başsağlığı dileriz.
İyi haftalar.

YORUM YAP