XXXXX

ÜÇ SİLAHŞÖR

Bunlar da Küçük Sanayi Sitesi’nin üç silahşoru; Mehmet Yazer, Ruknettin Akgül ve Nuray Koçer… Sitelerinde esnafın nabzını tutmasını biliyorlar. Son genel kurulda da etkilerini hissettirdiler. Kolay gelsin, ilgilenenlere de mesaj olsun!

GERÇEKLERE DAYALI SİYASET
Nasıl narin ve kırılgan bir şey bu ‘toplumsal huzur’ dediğimiz olgu… Ve kırılınca etkisi nasıl ışık hızıyla herkesi tesiri altına alıyor. Silivri’de bugünlerde yerel siyaset genelde yaşanan çatışmanın etkisinde.
Daha doğrusu herkes kendi tabanını kontrol altında tutmak için daha ziyade çaba içerisinde.
Ne kadar müdahale ve kontrol sağlanmaya çalışılırsa çalışılsın herkes kendi zihniyet ve de anlayışında bir tavrı ortaya koymaktan uzak duramıyor.
Aslında bu fikir çatışmalarının içerisindeki tutum ve davranışlar bize gerçek hislerle, düşüncelere ilişkin çok şey anlatıyor. Gerçekleri bilerek, buna uygun siyaset yapmak çok yararlı sonuçlar doğurur.
Tabanlarını tahriklere kapılmamak konusunda uyaran yerel liderler kendilerini öfkeye kapılarak intikama girişmenin önce tatlı ve cazip gelen sonra kötü bir şekilde hesabı sorulan tuzaklarından korumalı.
Genel siyaset ölçeğinde dengeler farklı yereldekiler bambaşka…
Tek tek isim vererek eleştirmek istemiyorum sonuçta herkes ne yaptığını bilir.
Ama olaylara kanıksadığınız bakış açısı dışında bakmayı, olup biteni bir de başkalarının penceresinden görmeyi siyasette başarı hedefleyenler asla ihmal etmemeli.
Empati ve farklı bakış açılarından olayları değerlendirme imkanı her zaman sahibine olgunluk ve doğruluk katar. "Benim bakış açım en iyisi, ne rahatımı bozacağım başkalarını anlamak için” diyebilirsiniz…
Siz başkaları için rahatınızı bozmazsanız onlar da aynı mantıkla sizin için aynısını düşünüp, benzer bir davranış içine girer.
Ne kadar az insan tarafından anlaşılırsanız o kadar destek bulursunuz siz ve fikirleriniz toplum içerisinde…
Rahatınızı siz mi bozarsınız başkalarının mı günü geldiğinde bunu yapmasını tercih edersiniz size kalmış bir şey.
Ama güçlü insanlar kendi kaderini bizzat belirlemek ister, sağlam karakterlerini teyit eden kıstas da budur aslına bakarsanız.
Kırmak, kaybetmek, umursamamak, küçük görmek belki çok çaba sarf etmenizi gerektirmiyor ama aynı zamanda hiç de bir şey kazandırmıyor.
Kazanmak istediğiniz bir şey yoksa kafa yormanıza da gerek yok!
Tercih yine de sizin…

KÖPRÜ GÜNDEMİ
Belediye konutları, KİPTAŞ bölgesini ciddi ölçüde etkileyen KİPTAŞ 1 köprüsünün 15 Haziran’a kadar tamamlanması hedefleniyor.
Bölgeyi kullanan sürücüler için ciddi bir sıkıntı ama sona gelindi inşallah. Üçüncü köprüyü aratmayan bir ‘köprü’ gündemimiz oldu. Vakkas Köprüsü’nün durumu da acil; hatırlatmasını bir kez daha yapalım…

YILSONU ŞÖLENİ BU GÜN BAŞLIYOR

Silivri Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu sene ikincisini düzenlediği Yılsonu Şöleni bugün saat 10.00’da Atatürk Meydanında başlayacak.
Program gün boyu sergi ve sahne gösterileriyle devam edecek. Tüm Silivri halkı davetlidir...

YORUM YAP