Üç okulumuzun Erasmus projeleri kabul edildi

Üç okulumuzun  Erasmus projeleri kabul edildi

16.08.2017 16:04:30

İlçemiz üç okulu Avrupa Birliği Bakanlığımız tarafından projelerine hibe almaya hak kazandı.

Hasan Özvarnalı İlkokulu, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Silivri İMKB Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan projeler, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hibe almaya hak kazandı.
Hasan Özvarnalı İlkokulu'nun hazırlamış olduğu" Aynı Gemide Yol Almak" isimli Avrupa Birliği Bakanlığımız tarafından onaylanan Erasmus+ KA101 Personel Eğitimi projesinde öğretmen- veli işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek hedeflendi. Projeye Türkiye genelinden 3500 başvuru yapıldı, 113 tanesi onaylandı. İstanbul ilinde kabul gören dört projeden bir tanesi de ilçemiz okul projesi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) Faaliyeti kapsamında da ilçemizden iki proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Bunlar; Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Sağlıklı Unlu Mamuller adlı projesinin amacı katılımcılarımıza Sağlıklı Unlu Mamuller Üretimi konusunda Avrupa standartlarında staj imkânı sunarak bu alanlarda istihdam kadrolarında yer bulmalarını sağlamakta. Ayrıca, katılımcıların BTA firması tarafından tercih edilirliğini arttırmak ve Cakes & Bakes markası altında iyi şartlarda istihdam olmalarını sağlamak projenin bir diğer önceliği.
Silivri İMKB Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Özel Aydınlatma Sistemleri Stajı” konulu proje, 25.02.2018-24.03.2018 tarihleri arasında İngiltere'nin Dudley kentinde bulunan Dudley Koleji'nde uygulanacak. Projeye bir refakatçi öğretmen ve Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanında Kalfalık eğitimine devam eden sekiz çırak öğrenci katılacak. Proje, Dudley Koleji'nin Elektrik-Elektronik Teknoloji Atölyelerinde ve işbirliği içerisinde bulunduğu işletmelerde gerçekleştirilecek.
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üç okulu da tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Haber Merkezi

YORUM YAP