Türkyılmaz: Kesinlikle izin vermeyeceğiz

Türkyılmaz: Kesinlikle izin vermeyeceğiz

6.12.2016 15:47:02

Türkyılmaz: Kesinlikle izin vermeyeceğiz

Trakya'ya kurulması gündemde olan Termik Kömür Santrali hakkında MHP'nin görüşünü yansıtan İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, “Partisini öne sürerek karşı çıkanları ne kadar yanlış buluyorsam. Sessizliğe bürünüp peşkeş çekilen bu yere ses çıkarmayanları da bir o kadar suçlu bulmaktayım. Kendi çıkar ve doğrultularında Silivri üzerinden rant sağlamaya çalışanlara ve kurulmak istenen Termik Santrale kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, bölgemize kurulması gündemde olan Termik Kömür Santrali ile ilgili görüşünü yaptığı yazılı bir açıklama ile kamuoyuyla paylaştı. Türkyılmaz'ın konuyla ilgili açılmasında eleştirilerinden santral kararı verenlerin yanı sıra yerel CHP ve AK Parti teşkilat temsilcileri de payına düşeni aldı.

Türkyılmaz, görüşlerini aynen şu şekilde ifade etti:

“YER VE ALAN TAMAMEN YANLIŞ SEÇİM”

“Büyük bir kısmı bölgemizde olmak üzere, Çerkezköy ve Silivri'yi kapsayan alana kurulmak istenen Termik Santral'e karşı olduğumu belirtmek isterim. Bu santralin zararları saymakla bitmez. Verimli topraklarımızı yok etmesinden tutun, bölgede yaşayan nefes alan her canlıya olumsuz etkisi söz konusu olacak. Santralin yeri ve alanı tamamen yanlış seçilmiş, birilerine peşkeş çekilmiştir. Bu durum bariz ve tamamen ortadadır. Tarıma verimli topraklarımızı zehir saçan bu santrale heba etmek istemiyoruz. Termik santralin insan üzerindeki etkilerini anlatmaya gerek bile yok.

“ZEHİR BACALARININ,  BÖLGEMİZDE KURULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Kanser hastalığına neden olan bu zehir bacalarının, bölgemizde kurulmasına katiyen müsaade etmeyeceğiz. Bölge halkımızın bu durum ile karşı karşıya kalmasını kabullenemeyiz.

“SÖZ KONUSU SİLİVRİ İSE PARTİLER ÜSTÜ DÜŞÜNMEK GEREK”

Bu duruma tepki göstermek için siyasi bir parti üyesi veya başkanı olmaya gerek yoktur. Söz konusu Silivri ise partiler üstü düşünmek gerek ve ses yükseltmek gereklidir. Dikkatimi çeken bir başka husus ise bu durumu kendi nam ve hesabına sahiplenmeye çalışan partidir. Bu gibi durumlarda partiler esas değil yaşadığımız bölge önemlidir. Bu yüzden particiliği bir kenara koyup Silivri'ye sahip çıkılmalıdır. Bu duruma partisini öne sürerek karşı çıkanları ne kadar yanlış buluyorsam. Sessizliğe bürünüp peşkeş çekilen bu yere ses çıkarmayanları da bir o kadar suçlu bulmaktayım. Kendi çıkar ve doğrultularında Silivri üzerinden rant sağlamaya çalışanlara ve kurulmak istenen Termik Santrale kesinlikle izin vermeyeceğiz…”  

YORUM YAP