Türkiye Yardım Sevenler Derneği Silivri Şube Başkanı Serap Çetin: 90 Yıllık ulu bir çınar, vatanımıza kök salmış bir gönüllü ordusudur

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Silivri Şube Başkanı Serap Çetin: 90 Yıllık ulu bir çınar, vatanımıza kök salmış bir gönüllü ordusudur

22.02.2018 09:44:54

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Silivri Şubesi, düzenledikleri etkinlikte 90. kuruluş yıldönümlerini kutladı, güven ve destekleri dolayısıyla bağışçılara teşekkür edildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruluşu gerçekleştirilen Türkiye Yardım Sevenler Derneği 90 yılı geride bıraktı. Kuruluş yıldönümü derneğin Silivri Şubesi tarafından da 19 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Şube Başkanı Serap Çetin, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleriyle birlikte konuklarını kapıda karşıladı. İlçe Kaymakamı Ali Partal ve eşi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Saadet Gencoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, geçmiş dönem CHP Milletvekili Sıdıka Sarıbekir, geçmiş dönem Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, muhtarlardan Serhat Ateş, İyi Parti İlçe Yöneticileri, dernek üyeleri ve bağışçılar etkinliğe katılanlar arasındaydı.

ÇETİN: 142 ŞUBE VE BİNLERCE DEĞERLİ ÜYE İLE 90 YILLIK ULU BİR ÇINAR
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Silivri Şube Başkanı Serap Çetin, açılış konuşması yaparak konuklara şöyle seslendi: “90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun en coşkulu, ulusal bilinç ve bütünlüğümüzün en yüksek olduğu yıllarda insan sevgisi, muhtaca yardım etmek istek ve duygusunun oluşturduğu bir ruhla olan ve Büyük Atatürk'ün önderliğinde çağdaşlaşmaya doğru dev adımların atıldığı dönemde çalışmalarına başlayan Türkiye Yardım Sevenler Derneği bugün 142 şubesi, binlerce değerli üyesi ile 90 yıllık ulu bir çınar olarak vatanımıza kök salmış bir gönüllü ordusudur.

“MADDİ MANEVİ ÖĞRENCİLER, KADINLARIMIZ VE YAŞLILARIMIZIN YANINDAYIZ”
Önce gönlümüzü sonra ömrümüzü verdiğimiz Silivri ilçemizde de 1963 yılında şubesini açmıştır. Bu gün artık hizmet önceliğimiz üniversite okuyan kız öğrencilerimize burs desteği vermenin yanı sıra ortaöğretim öğrencilerinin ve ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın, kadınlarımızın da maddi manevi yanındayız. Biraz sonra izleyeceğiniz tanıtım filmimizde Ata'mızdan aldığı ismin haklı onur ve gururunu taşıyarak, halkımızın güvenini ve desteğini kazanarak yaptığımız çalışmalarda dürüst, şeffaf, birlik ve beraberlik içinde ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet ve hesap verdiğini, hedef kitlelerine daima doğru yer ve doğru zamanda ulaştığını hep birlikte göreceğiz.”

“LAİK DEMOKRATİK VE SOSYAL BİR TOPLUM YAPISINI OLUŞTURACAĞIMIZA İNANIYORUZ”
Tanıtım filminin ardından Silivri Şube Başkanı Serap Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “ Tarihe yön vermiş bir milletin kuşakları olarak ilk günkü kuruluş heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden, kuruluş amacımızdan sapmadan, ilçemizdeki devlet ve özel kuruluşlarımız özellikle de Rumeli Üniversitemizle bilgi ve tecrübe paylaşımı yaparak yeni fikirler, yeni projeler üreterek insanlığa ve ülkemize hizmet yolunda daha verimli, daha mutlu yarınlara imkân sağlayacağımıza, laik demokratik ve sosyal bir toplum yapısını oluşturacağımıza yürekten inanıyoruz.
Ve bugün burada bunun örneğini hep birlikte yaşıyoruz. 90. Yıl…derneğimizin Cumhuriyet tarihindeki yerine özel, bir etkinliği nasıl yapmalıyız diyerek kapısını çaldığımız Kaymakamımız Ali Partal bizlerin heyecanına ortak oldu ve varlığını, desteğini bizden esirgemedi. Bu gün burada siz değerli konuklarımızı ağırlamamızda yol gösterici oldu. Kendisine yönetim kurulu arkadaşlarım adına sonsuz şükranlarımı sunarak kendisini saygılarımla kürsüye davet ediyorum.”

PARTAL: KADINLARIMIZ, TOPLUMA ÖRNEK OLMUŞ
İlçe Kaymakamı Ali Partal, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bugün çok özel bir gün 19 Şubat ve Türkiye Yardımsevenler Derneği'nin 90. kuruluş yıldönümüdür. Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında 90 yıl önce 1928'de kadınlarımız bir araya gelmiş. Kurtuluş Savaşı'nın komutanları İsmet İnönü, Celal Bayar, Fevzi Çakmaklı ve kuruluşta görev alan kadrolardaki hanımefendiler Yardımsevenler Derneği'ni kurmuşlar. Cumhuriyetin temel taşları oluşurken kadın ve çocuk odaklı çalışmalara başlamışlar. Hudutta görev yapan askerlerimize kendi emekleriyle bir şeyler üretmişler. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın gerekliliğini ortaya koyarak öncülük yapmışlar. Topluma örnek olmuşlar. Bunlar çok önemli. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır.”

“ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM”
Partal, dernek ve vakıfların çalışmalarından söz ederek Türk toplumun yardımseven, paylaşmayı ve dayanışmayı seven bir toplum olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal devlet kavramı içerisinde yardımlaşma anlamında büyük mesafeler kat edildi. Bunun öncülüğünü yapan, Cumhuriyet kurumlarımızdan birisi Türkiye Yardımsevenler Derneği oldu. Kurucularına Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde ellerinden geleni yapmışlar. Günümüzde de faaliyetlerini sürdürüyorlar. Silivri'de Şube Başkanımız Serap Çetin'in öncülüğünde, değerli yönetim kurulu üyeleriyle beraber toplumda yardıma ihtiyacı olan herkese destek oluyorlar. Kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum. Şube Başkanımız Serap Çetin ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum.”

ÇETİN: GÜVEN VE DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Türkiye Yardımsevenler Derneği Silivri Şube Başkanı Serap Çetin, programın kapanışını şu sözlerle yaptı: “Her zaman olduğu gibi bugün de bizlere sağlam bir temel üzerinde hizmet verme olanağı hazırlayan değerli kurucularımızı, kaybettiğimiz değerli genel başkanlarımızı, şube başkanlarımız ve değerli üyelerimizi saygı ve rahmetle anarken, güven ve destekleri ile bizleri hizmet verme yolu açan değerli bağışçılarımıza ve bize inanan siz değerli konuklarımıza gururumuza ortak olmak için yanımızda olmanıza teşekkür eder sonsuz şükranlarımızı sunarım.”
90. Kuruluş yıldönümü programı sonunda ikramlarda bulunuldu.

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNULDU
Türkiye Yardımsevenler Derneği Silivri Şubesi, derneklerinin kuruluş yıldönümleri dolaysıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı ve minnettarlıklarını ifade ettiler.
Renginar SALİ

YORUM YAP