“Türk Milleti bu badireyi de atlatacak güçte”

“Türk Milleti bu badireyi de atlatacak güçte”

30.03.2020 12:35:53

Küpe FM'de Sabah Haberleri programına konuk olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Corona virüsü tedbirleri kapsamında belediye olarak yaptıkları çalışmaları paylaşarak “Türk Milleti bu badireyi de atlatacak güçte” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 30 Mart 2020 tarihinde Küpe FM'de Turhan Alyakut tarafından sunulan Sabah Haberlerinin canlı yayın konuğu oldu. Corona virüsü nedeniyle yaşanan zor süreci Küpe FM dinleyicileri için değerlendiren, vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Yılmaz, belediye olarak yaptıkları çalışmaları ve aldıkları önlemleri paylaştı.

ALYAKUT: SİLİVRİ BELEDİYESİ NELER YAPIYOR VE YAPACAK?

Alyakut, “Dünya olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Türkiye de tabi ki bu durumdan etkileniyor. Bizler çağrılarınıza kulak verip evimizde kalmaya devam ediyoruz, ama sizler de çalışmaya devam ediyorsunuz. Silivri Belediyesinin bu süreçte neler yaptığını sosyal medya üzerinden takip ediyoruz. Takip etmeyenler için anlatmanızı rica edeceğiz.” diyerek sözü Belediye Başkanı Yılmaz'a bıraktı.

YILMAZ: TÜRK MİLLETİ BU BADİREYİ DE ATLATACAK GÜÇTE

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Öncelikle Küpe FM ailesine günaydın. Tüm Silivrili hemşirelerimize sağlıklı ve afiyetli günler temenni ediyorum. Virüs nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi görenlere acil şifalar diliyorum.

Bilgi kirliği oluşuyor. Vatandaşlarımızın Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu ve hükümetimizin açıklamalarını can kulağı ile dinlemelerini istiyorum. Türk milleti bu badireyi, bu belayı atlatacak güçte diye düşünüyorum. Sosyal izolasyon çok önemli. Birbirimizle yardımlaşarak, virüs karamsarlığı kovarak bertaraf edeceğimizi düşünüyorum. Hayat tekrar normale dönecek, birbirimizle de kucaklaşacağız. Tüm vatandaşlarımızla geceyi gördük ama güneşi de hep beraber göreceğiz.

 

“BU SINAV SONUCUNDA YENİ BİR BEŞERİ HAYAT KURULACAK”

Bu pandemi çok değişik. Dünyanın ilk kez karşılaştığı, en hızlı yayılan ve bütün kıtaları dolaşan bir virüs. Esasında insanlık bir sınav veriyor. Bu sınav sonucunda artık yeni bir beşeri hayatın kurulacağını, her şeyin eskisi gibi olmayacağını da hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu virüs kadınla erkeği, beyazla siyahı, zenginle fakiri eşitliyor. Dünyada bir yerde açlıktan çocuklar ölürken bir başka ucunda da porsiyonu 300 avrodan bir yemek yenmesi ne kadar adil, ne kadar sürdürülebilir? İnşallah bu virüs sayesinde insanlık alemi bunu da düşünür.

“DEZENFEKTE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Silivri'de ilk Corona virüsü vakası açıklanmadan önce bütün eylem planlarımızı belediye olarak yapmıştık. Dezenfekte işlerimizi sertifikalı kuruluşlarla anlaşmalar yaparak planlamıştık. Bu kapsamda Adliye, Emniyet v.s. tüm kamu binalarımızı, çocuk parklarımızı, araçlar, durakları ilaçladık ve ilaçlamaya devam ediyoruz. Tüm meydan ve caddelerimizi dezenfektanlı suyla yıkıyoruz. Terminalimize Mobil istasyon kurduk. Her gün 13.30-17.30 saatleri arasında her gelen aracı dezenfekte ediyoruz. Minibüs ve otobüslerine özel araçlar da dahil.  Tüm sürücülerimize duyurulur.

 

“BİN HANEYE ERZAK YARDIMINDA BULUNDUK VE DEVAM EDECEĞİZ”

Bunların yanı sıra iş aş meselesi var. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, yevmiye ile çalışanlar, iş yeri sahipleri var. Bir de 65 yaş üzerinde ve kronik hastalıkları olan ile yalnız yaşayan olanlar mevcut. Bu noktada biz bunların duyurularını ileriki günlerde de yapacağız. Sosyal yardımlaşmayla, yani herkesin elini taşın altına koyarak gıda noktasında dara düşen insanlarımıza yardım etmemiz gerekecek.

Silivri Belediyesi olarak bin haneye erzak yardımında bulunduk. Hepsi devam edecek.

“BELEDİYE OLARAK İHTİYACIMIZ OLAN MASKELERİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

Çok üzülerek söylüyorum pandemiyi fırsata dönüştüren kara borsacılar da oluştu. 1 Liralık maske 4-5 liraya çıktı. Biz de mahalle evlerimizde dikiş hocalarımız ve kursiyerlerimizle beraber, kumaş satın alıp belediye olarak ihtiyacımız olan maske sayısını kendimiz üretiyoruz. 

“DEZENFEKTAN MADDEMİZİ KENDİMİZ YAPTIK”

Dezenfektanlar da çok pahalı. Biz de kendi dezenfektan maddemizi yaptık. Bu noktada çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. 10 Araç, 18 personel, 10 adet ilaçlama makineleri, 5 adet akülü v.s. bize külfet getiren çalışmalar ama her şeyden önemlisi vatandaşımızın sağlığı. Bundan kesinlikle ödün vermiyoruz.

“VATANDIMIZ BİZE KOLAYLIK SAĞLAMALI”

Sağlık Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığımızın çıkan kararnameleri takip ediyoruz. Sosyal izolasyon çok önemli. Pandeminin artığı İtalya ve İspanya'yı görünce yaşananların şaka olmadığını, bizlerin de bu önlemleri alırken vatandaşların da kamu erkine kolaylık sağlamaları gerektiğini düşünüyorum.

“HAYATIN KALDIĞI YERDEN BAŞLAYACAĞI DÜŞÜNCESİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Silivri Belediyesi TV'den kültür, sanat, spor, sağlık ve sosyal konular üzerinden canlı yayınlara başladık. Şu ana kadar 11 program yaptık. Çocuklara masallar anlatıyoruz, sabah hanımefendilerle birlikte spor yapıyoruz. Moral motivasyonumuzu yüksek tutmamız gerekiyor, hayatın kaldığı yerden başlayacağı düşüncesiyle çalışıyoruz.

En son gelen genelgeyle maalesef parklarımızdaki bankların sökümüne başladık. Bu şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

“VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU KURULDU”

Valiliğimizin başkanlığında, kaymakamlığımızın öncülüğünde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. Bunun amacı 65 yaş üzerindeki ve kronik hasta vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak. Silivri Kaymakamlığı 727 1001, Jandarma 156, Polis 155, Silivri Belediyesi 444 2047 numaralarla vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakın. Onların taleplerini alıyor, alışverişlerini yapıyoruz. Maske, eldiven ve kolonyalarını götürüyoruz.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE KENDİ PERSONELİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediyede şu an 153 kişi idari izinde. Şu an şüphesiz en çok alkışı hak eden sağlık çalışanlarımızdır. Şu anda eğer bir savaş veriyorsak, cephenin en önünde onlar savaşıyor. Kendilerine sağlık diliyorum ama kendi personelime de fedakarca çalıştıkları için çok teşekkür ediyorum.

Psikolojik Danışmanlık Hattımız da kuruldu. Vatandaşlarımıza psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz.

“ONLAR EVLERİNDE KALSIN, BİZ ONLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Silivri'de 17 Bin 65 yaş üstü ve kronik hasta vatandaşımız var. İç İşleri Bakanlığımızın genelgesi yayınlanır yayınlanmaz ben dahil, başkan yardımcılarım ve bütün idari personelimizle birlikte bu insanlarımıza telefonla ulaşıyoruz. 17 Bin kişi tek tek aranacak, bu hafta arama bitecek. Kim yalnız, kim çocuğu ile yaşıyor, kimin neye ihtiyacı var bu veriler toplayıp bu süreçte kendilerinin yanında olacağız. Hem moral vereceğiz hem ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kendilerine “Evinizde kalın, biz sizin için çalışmaya devam edeceğiz” mesajı veriyoruz. Sağlıklı günler dilerim.”

Renginar SALİ

YORUM YAP