“Türk gençliği ve ulusu, kutsal emanetinizi muhafaza edecek”

“Türk gençliği ve ulusu, kutsal emanetinizi muhafaza edecek”

20.03.2018 09:40:01

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü'nde düzenlenen Çelenk Töreni'nde konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Özcan Özen, “Aziz şehitlerimiz, temiz canlarıyla suladıkları bu vatan toprakları, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra Türk gençliği ve Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecek” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Türk tarihinin en önemli destanlarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla Silivri İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program dün Şehitlik Ziyaretiyle başladı. Akabinde Kaymakamlık önünden hareket edilerek Atatürk Anıtı'na bando eşliğinde yapılan yürüyüşle devam etti. İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Yoldaş, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İyi Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Mal Müdürü Hadi İlmen, Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu ve Mehmet Has, muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, okul yöneticileri, AK Parti İlçe temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği Başkanı Adnan Gürcan ve üyeleri, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, siyasi partilerin diğer temsilcileri katılanlar arasındaydı.
Silivri Kaymakamlığı adına İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciği adına Dernek Başkanı Adnan Gürcan tarafından çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu. Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahat Özel tarafından yönetilen tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu, akabinde İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla devam etti.

ÖZEN: KAHRAMANLIĞIN VE FEDAKÂRLIĞIN DORUK NOKTASINA ULAŞTIĞI AZMİN ZAFERİ
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Üsteğmen Özcan Özen tarafından yapıldı. Ayaydın, şu sözlerine yer verdi: “Bugün Türk'ün savaş tarihinde altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü kutlamaları ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin anma gününü idrak etmek ve gururunu yaşamaktayız.
Çanakkale Zaferi, dünyada bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı Türk milletinin belirleyici ve aktif rol oynadığı, Kurtuluş Savaşı'nın meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahramanlığın ve fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı azmin mücadelesi olmuştur.
Türk ordusunun Çanakkale'de verdiği büyük mücadele, dünya tarihinde müstesna bir olaydır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin ne denli engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale Zaferiyle birlikte Şehitler Günü olarak andığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdahale ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Temiz canlarıyla suladıkları bu vatan toprakları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra Türk gençliği ve Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecek. Bu duygularla bize bu büyük zaferi armağan eden başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, aziz Türk milletini ve vatanları uğuruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.”

SİLİVRİLİ ŞEHİTLERİMİZ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİYLE BULUŞACAK
Silivrili şehitlerimiz Emre Sarıtaş ve Ayhan Karakiraz'ın hatırasını yaşatmak ve tüm şehitlerimizi anmak için Silivri'den Çanakkale'ye bisikletle gidecek olan öğretmenler Selim Arık, Emre Karadamlı ve Emrah Tunalı da Çelenk Töreni programındaydı. Öğretmenler, Silivrili şehitlerimizin kabirlerinden alınan toprakları Çanakkale Şehitliğine götürmek üzere İlçe Kaymakamı Ali Partal ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın elinden aldılar. Partal ve Işıklar, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.
Eğitim İş'li öğretmenler, 20 Mart'ta Değirmenköy Fevzipaşa İlkokulu'ndan öğrenci, öğretmen ve halkın uğurlamasıyla bu anlamlı yolculuğa başlayacaklar. 22-23 Mart günlerinde Çanakkale Şehitliği'ne varılması planlanan sürüşün ardından, Şehitler'in mukaddes emaneti Kocadere Hastane Şehitliği'nde Kınalı Kuzular ile buluşacak.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreni, Şeker Nine'nin şiir okumasının ardından sona erdi. İlçe programı Piri Mehmet Paşa Camisi'nde Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP