XXXXX

Turan ve Karakaş...

Birkaç gündür ulusal gündemde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "kardeşlikten öte hukuku”na ilişkin açıklamalarını dinliyorsunuz. Dün Ak Parti Silivri İlçe Başkanlığı tarafından servis edilen bültende de Hüseyin Turan'ın "Karakaş ile aramıza kimse giremez” başlığı yer alıyordu.
Karakaş ile Turan arasına kimsenin giremeyeceği konusuna katılıyorum. Giren şey bir kişi değil, olması da zor zaten. Sorun şu ki her iki isim de önümüzdeki dönemde tamamen aynı hedefe odaklanmış durumda. Turan, Ak Parti'nin Silivri Belediye Başkan Adayı olma muradına iki kez erdi. İlkinde kazandı, ikincisinde kaybetti… Allah'ın hakkı üç diye düşünüp parti büyükleri önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar kendisini aday gösterebilir de, "Bu kadar yeter” de diyebilir.
Karakaş, Ak Parti Silivri Belediye Başkan Adayı olma muradına erer mi, bu dönem ermez mi ayrı bir merak konusu. Herkesin bununla ilgili 180 derece değişen fikirleri, görüşleri olabilir. Olamazsa da olandan ziyade kaderine küsecek olgunluğa sahip görünüyor.
Ak Parti'de çok aday adayı var ama üç isim oldukça iddialı; Metin Karakaş, Hüseyin Turan ve Tahir Sert! Sürpriz aday beklemiyorum Ak Parti'nin pek tarzı gibi görünmüyor, macera tarzı çıkışlar. Karakaş ve Turan birbirini kardeş kadar yakın gördüklerini ifade ediyor. Ama parti içinde onları birbirine alternatif olarak gören ve gösteren kesimin varlığı inkar edilemez. Turan ile Karakaş, gerçek anlamda kardeş bile olsalar, ki değiller, yine fikir ayrılıkları yaşar, yeri gelir birbirinin karar ve hareketlerini eleştirir ya da sorgular.
Siyaset o denli her yere girebilecek bir konu ki, Karakaş ile Turan'ın arasına hayli hayli girer. İki insanın arasına ne ve kimin girdiğinden ziyade onların birbirine itimadı, inancı ve yaklaşımı önemlidir. Üçüncü bir kişi ya da onların dışında olan şeyler ancak bahane olur. İki insan arasındaki ilişkinin temelinde onların karakterleri yatar. Gerisi hikaye…
Adaylık meselesine dönecek olursak; ikisi de çok istiyor ona hiç şüphe yok. Kararı partilerinin yetkili organları verecek. Sonrası ise halkın takdiri… Bunun için Karakaş ile Turan'ın düşman olmasına hiç gerek yok. Efendi gibi bir rekabet yürütürseler kendi onurlarını korumuş olurlar. Ama onları birbirine düşman edip bizzat ortaya çıkartamadıkları veya üstesinden gelemedikleri husumetlerini üzerlerinden yürütenler olacaktır.
Turan ve Karakaş da kendilerini kullandırtacak kadar zayıf olursa sonuçlarına katlanırlar. İki kişi kavga ederken, üçüncüsünün kazandığı yargısı epey yaygın, örneklerle de sabittir!

BALCI DEPREMİ
İşadamı Mehmet Balcı ile Silivri Belediyesi arasında imzalanan Kültür Merkezi protokolü sonuçsuz kaldı. Işıklar'ın iddiasına göre Balcı önce imzasını sonra vaadini inkar etti. Silivri sabırsızlıkla beklediği Kültür Merkezi umutlarını ertelemek zorunda kalırken, Ak Partili bir meclis üyesinin olayda Işıklar ve Karakaş hakkında yolsuzluk ithamlarında bulunduğu iddiası gündeme oturdu. Ak Partili bir meclis üyesinin, CHP'li meclis üyesine "Sizin ki (Özcan Işıklar) de bizim ki (Metin Karakaş) de Mehmet Balcı'dan para aldı” dediğini açıklayan Işıklar, "Bu meclis üyesi kendisi ortaya çıksın yoksa ben Cuma günü kimliğini açıklayacağım” şeklinde konuştu ve rüşvet iddiasını sert bir dille yalanladı. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Ak Partili Meclis Üyesinin kim olduğunu ısrarla sorarken bunun partiden ihraç sebebi olduğunu ifade etti.
Mehmet Balcı'nın yerine getirmediği taahhüt bir yana Silivri siyaset gündemi Işıklar ve Karakaş'ı rüşvet ile itham ettiği iddia edilen Ak Partili meclis üyesinin kimliğine kilitlendi. Bu meclis üyesi kim? Tüm duyumlar ve tahminler aynı isme işaret ediyor. Kendisinin veya Işıklar'ın açıklamasını beklemek yerine ben yarın açıklıyorum... İşler ciddi…

***

Hakkari'de gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, saldırıda yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. İnsanlıktan yoksun bu hainliklerin sona ermesi için gerekli girişimlerin devlet eliyle bir an önce etkili şekilde hayata geçirildiğini de görürüz inşallah.

YORUM YAP