Turan: Planlı alanlar ‘büyük ova’ kapsamından çıkartılmalı

Turan: Planlı alanlar ‘büyük ova’ kapsamından çıkartılmalı

18.09.2018 14:02:37

Küpe FM'de Turhan Alyakut'un konuğu olarak İmar Barışını değerlendiren Silivri geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Büyük Ova ilan edilen planlı bölgeler ile ilgili açık çağrıda bulundu.

İmar Barışı değerlendirmelerinin ardından Ocak ayında Bakanlar Kuru Kararnamesi ile çıkartılan Büyük Ova düzenlemesi ve ilçemizde bu kapsama alınan yerlere işaret eden Turan, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na çağrıda bulundu, konunun takibini ele alan AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca'ya teşekkür etti.

Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Hüseyin Turan sürece ilişkin görüşlerini şöyle paylaştı: “Silivri'de yaşıyoruz çocukluğumuz, gençliğimiz burada geçti. Allah 2004-2009 döneminde bizlere Silivri'ye hizmet etmeyi de nasip etti, aşkla, şevkle bu hizmeti yaptık. Silivri'de bizim dönemimizde ciddi manada 1/100 bin'lik planlama alanlarımız vardı. İleri teknoloji alanları, teknopark, eğitim bilişim alanları gibi planlanmış alanlar vardı. Yine Gümüşyaka'da lojistik alanlar belirlendi. Silivri Belediyemizin yapmış olduğu bir başvuru, talep doğrultusunda (TÜRAM'la ilişkili, kaynaklı görüyorum) Bakanlar Kurulu tarafından 8.01.2018 tarihinde Büyük Ova Kanunu çıkartıldı, bu kapsama giren alanları ilan etti. Silivri'de üç bölge Büyük Ova ilan edildi. Yolçatı ovası, Gümüşyaka ovası ve Değirmenköy ovası. 1/100 Bin'lik kanun kapsamında Büyük Ova kapsamına girecek alanlara karşı değilim. Ancak özellikle Yolçatı, Gümüşyaka'nın bir bölümü, yine Değirmenköy'deki bu kapsama giren yerlerin ya üst planları var, ya da alt planlarla ilgili tamamında vatandaş ev yapmış.

“BÜYÜK OVA İLANI SİLİVRİ'NİN GELECEĞİNE HANÇER VURMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Büyük Ova ilanı bu noktadan sonra Silivri'nin geleceğine hançer vurmaktan başka bir şey değil. Çünkü Silivri'nin geleceğinin önü kapatılıyor. Büyük Ova ile birlikte gelecekte yapılacak planlarla ilgili set vurarak engellemiş oluyorsunuz.

“İLÇEMİZİ KALİTELİ BİR ŞEKİLDE BÜYÜTMEK VE GELİŞTİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Teknoloji alanı dediğimiz; bacasız, atıksız sanayi demek. Yani kaliteli bir işgücünün Silivri'ye gelmesi anlamını taşır. Çocuklarımız üniversite okuyor. Silivri'de iş gücü olmadığından burada yaşayamıyor, göç etmek zorunda kalıyor. Kaliteli iş gücünü Silivri'ye getirmek zorundayız. İlçemizi kaliteli bir şekilde büyütmek ve geliştirmek mecburiyetindeyiz. ‘İleri Teknoloji Alanı'nı ‘Büyük Ovaya' sokarsanız, Gümüşyaka'daki vatandaşın planlı olan alanı Büyük Ova'ya girerse bu çok doğru değil. Yine Değirmenköy'de fabrikalar ‘büyük ova'ya girince bu iyi sonuçlar doğurmaz. Bunlar doğru şeyler değil ve söylenmeli, konuşulmalı. Sözünü ettiğim bu konu bundan sonra Silivri'nin en çok takip etmesi gereken konulardan biri.

“PLANLI ALANLAR KESİNLİKLE ‘BÜYÜK OVA' KAPSAMINDAN ÇIKARTILMALIDIR”

AK Parti İlçe Başkanı Tülay Kaynarca'ya teşekkür etmek istiyorum. Bu konuyla bizzat ilgileniyor ve takip ediyor. AK Parti İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu'nun da bu konunun takipçisi olacağına inanıyorum. Farklı kulvarlarda siyaset de yapsak ortak davamız Silivri. Planlı alanlar kesinlikle ‘Büyük Ova' kapsamından çıkartılmalıdır. İleri teknoloji alanları, bacasız atıksız küçük sanayi alanların Silivri'ye gelmesi noktasında ihtiyaç duyulan değişiklikler yapılmalı. Edindiğimiz hakları Bakanlar Kurulu kararnamesiyle kaybetmek istemiyoruz.

Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza, Milletvekilimiz Tülay Kaynarca'ya sesleniyorum bu konunun takipçisi olmaları hususunda.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP