TÜRAM Öğrencileri Buhara’yı tanıttı

TÜRAM Öğrencileri Buhara’yı tanıttı

30.12.2019 11:21:29

Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Medeniyete Yön Veren Şehirler ” adlı projesi kapsamında, birçok Türk devletine ev sahipliği yapmış Özbekistan'ın “Buhara” kentini tanıttı.

Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Medeniyete Yön Veren Şehirler” projesi kapsamında “Çölün Çiçeği Buhara” isimli bir program düzenlendi. Programda birçok Türk devletine ev sahipliği yapmış Özbekistan'ın “Buhara” kenti tanıtıldı. Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenlenen program TÜRAM Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Özbek Şiiri ile başladı. Ardından Özbek şarkı Beri Gel'i seslendiren öğrenciler izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Tanıtım filmi ve canlandırmalar ile kentin tarihi yapısı, medreseleri, yemek kültürü ve yetiştirdiği bilim insanlarının anlatıldığı etkinlikte yöresel Özbek Halk Dansları sergilendi.
Düzenlenen programa Belediye Meclis Üyeleri Sultan Aşkın, Gökhan Dirik, Gökalp Kalaycı, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Ezgi Eğitim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Murat Koçoğlu, TÜRAM Lisesi Müdürü Mualla Varlıoğlu, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Bedel, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Haber Merkezi

YORUM YAP