Tüm Bağımsız Engelliler’den Hürhaber’e teşekkür

Tüm Bağımsız Engelliler’den Hürhaber’e teşekkür

18.10.2019 11:25:58

Tüm Bağımsız Engelliler Platformu Başkanı Kamil Hantaş ve Genel Sekreter Korhan Berktaş gazetemizi ziyaret ederek Hürhaber'e 7 yıllık faaliyet dönemlerinde haber desteği ve kamuoyu duyuruları konusunda sundukları katkılar için teşekkür ettiler.

Tüm Bağımsız Engelliler Platformu Başkanı Kamil Hantaş ve Genel Sekreter Korhan Berktaş'tan Hürhaber'e teşekkür ziyareti.

HANTAŞ: ÇIKAN YASALAR KONUSUNDA ÖNDE, UYGULAMADA GERİDEYİZ
14 Milyon engellinin ülkemizde sorunlarına çare beklediğini vurgulayan Hantaş, dünyada çıkartılan yasalar konusunda önde ancak uygulamada geride olduğumuzu belirtti. Engellilerin yaşam haklarının gözetilmesi gerektiğine vurguda bulunan Hantaş, özel bireylerin mücadelesinin tolumun diğer tüm kesimlerinin duyarlılığı, idarecilerin konuya hassasiyetiyle, partiler üstü anlayışla desteklendiğinde ancak istenilen düzeye yaklaşacağını söyledi.

“ENGELLİ EĞİTİMİ, EĞİTİMSİZ KİŞİLERLCE YAPILMAMALI”
En önemli sorunlarından bir diğerine işaret eden Hantaş, engelli bireyler konusunda eğitimin bu alanda eğitimsiz kişilerle sürdürülmesi yanlışından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

BERKTAŞ: SOSYAL FAALİYETLERİ AŞTIK, EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRMEYE ODAKLANDIK
Tüm Bağımsız Engelliler Platformu Genel Sekreteri Korhan Berktaş, sosyal çalışmaların önemli olduğunu vurgulamakla birlikte bu düzeyi aştıklarını ve eğitim, bilinçlendirme gibi hususlara önem verdiklerini ifade etti. İlçe Milli Eğitimden Şube Müdürü Erdal Aslan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, İlçe Sağlık Müdürü Hasan İpekoğlu, Esen İbak Okulu yetkilileri ile sürdürdükleri işbirliklerini paylaşan platform temsilcileri AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca'ya duyarlılığı ile desteği için teşekkür ettiler.

“ENGELLİ HAKLARI MÜCADELESİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI”
Engellilerin haklarına yönelik çalışmaların tek çatı altında sürdürülmesinin önemine işaret eden platform temsilcileri, politbüro sisteminde örgütlenme gerekliliğine işaret ederek “Aksi halde dernekçilik değil dergicilik faaliyeti çıkıyor ortaya. Ne olur engelliler için dergi satışı gibi gerekçelerle para isteyen insanlara itibar etmeyin, o paraların nereye gittiği belli değil” dediler.
“Engelli Erişim yasaların çıkması olmazsa olmazımız” diyen Tüm Bağımsız Engelliler Platformu temsilcileri, şikayetlerinin sonuçsuz kalması, muhatap bulamamaktan şikayetçi.

HÜRHABER'E TEŞEKKÜR PLAKETİ
Toplumun her kesimine engellilere destek ve haklarının gözetilmesi için sorumluluk, görevler düştüğünü ifade eden Tüm Bağımsız Engelliler Platformu temsilcileri, Hürhaber'in desteğini bundan sonra da en güçlü şekliyle yanlarında görmekten mutlu olacaklarını paylaştılar. Teşekkür plaketini ekip arkadaşları adına kabul ettiğini belirten Hürhaber İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali, “Çabanıza her daim, tüm kalbimizle destek sunmaya hazırız” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP