TÜGVA, 15 Temmuz şehitlerini andı

TÜGVA, 15 Temmuz şehitlerini andı

13.07.2019 11:16:20

TÜGVA Yaz Okulu öğrencileri, 15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıldönümü kapsamında anma etkinliği düzenledi.

Türkiye Gençlik Vakfı Silivri İlçe Temsilcisi Salim Çavdar'ın ev sahipliğinde düzenlenen ve AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı, Erel Spor Kulübü Baş Antrenörü Bilal Erel, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul idarecileri ile öğrenci velilerinin katıldığı 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı önceki gün Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. TÜGVA Yaz Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu 15 Temmuz Şehitleri Anma programı, Ahmet Bustani adlı öğrencinin Kuran-ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti'nin ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

ÇAVDAR: TÜGVA, HER DAİM HAKKIN TARAFINDA OLACAK BİR NESİL YETİŞTİRME AMACIYLA KURULMUŞ YENİ NESİL BİR GENÇLİK VAKFIDIR
TÜGVA İlçe Temsilcisi Salim Çavdar törende yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Bu yıl 3'ncüsünü düzenlediğimiz TÜGVA Yaz Okulu'muzda 3'ncü defa 15 Temmuz'la ilgili anma programımızı hep beraber gerçekleştiriyoruz. Bu program şu anda eş zamanlı olarak üç noktada yapılıyor. Hem burada, hem Çanta'da 80. Yıl Ortaokulu'nda, hem de Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu'nda. Yaklaşık 600 öğrencimizle anma programını eş zamanlı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Yaz Okulu'muza yine üç okulda başladık. 16 tane dini eğitmen, 10 tane spor eğitmeni, 3 okul sorumlusu, 3 hizmetli, 1 bölge sorumlumuzla toplamda 33 kişilik profesyonel bir ekiple bu işi yönetiyoruz. Artık Yaz Okulu'muz için öğrenci talep eden değil, öğrenciler ve veliler tarafından talep edilen noktaya geldik. Gelen her talebi karşılamak istiyoruz. Biz bu işi sadece Silivri'de değil, Türkiye'nin 81 ilinde 430 tane ilçesinde gerçekleştiriyoruz. Bir nesil yetiştirmek gayesiyle yola çıkmış bir vakıf. Tarihimizi yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmak istiyoruz. Bizler TÜGVA olarak medeniyetimizi sadece 150-200 yıllık batı hezeyanından kalma bir medeniyet olarak görmüyoruz. Gençlere de medeniyetlerinin 1000 yıllık olduğunu söylüyoruz. Tabi ki nesil yetiştirmek çok uzun süren, meşakkatli bir iş.

“SABRETMEK ZORDUR AMA ZORUN MEYVESİ TATLIDIR”
Biz bunu bambu ağacının hikayesine benzetiyoruz. Bambu ağacını Çinliler şöyle yetiştirir: önce ağacın tohumu ekilir; sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Sulanır ve gübrelenir. İkinci yılda da tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Sulanır ve gübrelenir. Üçüncü yılda yine tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Sabırla sulanır ve gübrelenir. Dördüncü yılda da her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez. Beşinci yılda da Çinliler yine büyük bir sabırla bambuya su ve gübre vermeye devam ederler. Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır. Akla gelen ilk soru şudur: bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı yoksa beş yılda mı ulaşmıştır? Bu sorunun cevabı tabii ki beş yıl + altı haftanın tamamının sonundadır. Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik? Nesil yetiştirmeyi de işte biz buna benzetiyoruz. Hikayedeki sabır, eğitimde de gayet önemlidir. Sabretmek zordur ama zorun meyvesi tatlıdır. Biz bu yolda ilerliyoruz.

“TÜM EMEĞİ GEÇENLERE SİZİN NEZDİNİZDE TEŞEKKÜR EDERİM”
Milli ve manevi değerlerle beraber kendi kültürünü, geçmişini bilen bir nesil olsun istiyoruz. Elhamdülillah bu yaz yaklaşık 320 öğrencimiz Kuran-ı Kerim'e geçti. Son iki haftada da hepsi Elif Cüzü'nün sonlarına doğru yaklaştı. Hedefimiz tamamını Kuran'ı Kerim'e geçirmek. Tabi bu program 15 Temmuz'la ilgili. Az önce kardeşimiz, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler fakat siz hissedemezsiniz” ayetini okudu. Orası çok önemli. İyi düşünmemiz lazım. Kardeşlerimiz sizler için çok güzel sunumlar hazırladı. Onlar gerekeni söyleyecekler. Ben bir kez daha bu programda emeği geçen TÜGVA ilçe yönetimindeki tüm kardeşlerime, Yaz Okulu'nda eğitmenlik yapan değerli hocalarımıza, değerli velilerimize ve öğrencilerimize, varlıklarıyla bu salonu şereflendiren ilçemizin değerli protokol üyelerine çok teşekkür ediyorum.”

AY: 15 TEMMUZ HEM BİR İHANETİN HEM DE ZAFERİN GÜNÜDÜR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğin önemine değindiği konuşmasında; “15 Temmuz 2016 günü, hem bir ihanetin hem de milletin zaferinin günüdür. 15 Temmuz, FETÖ'nün uluslararası bir şer ittifakının taşeronu olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. O gece meydanlara çıkan yüce milletimiz, silahlara yumruğuyla, tanklara bedeniyle karşı koyarak kahramanlık destanları yazdı ve asil direnişiyle bu kalkışmayı sonuçsuz bırakarak dünyaya örnek bir demokrasi dersi verdi. Bugün bu asil hareketi, şehitlerimizi ve gazilerimizi takdir ve minnetle anıyoruz'' dedi.

BOZOĞLU: MİLLETİMİZ FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ'NÜN TÜRKİYE'Yİ ELE GEÇİRME GİRİŞİMİNİ EŞİNE ENDER RASTLANIR BİR KAHRAMANLIKLA ENGELLEDİ
15 Temmuz gecesi milletin tarihinde görmediği bir ihanetle karşı karşıya kaldığına işaret eden AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, “15 Temmuz ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktasıdır. Bu zor zamanda demokrasi sevdalısı vatandaşlarımız darbe girişimine tepki vermiş ve ortak ideal çerçevesinde bir araya gelerek bir destan yazmıştır. 15 Temmuz sadece bugünlerde değil, gelecekte de bir demokrasi zaferi olarak yerini alacaktır. Tarih iki ayrı şey yazdı. Bir; hainleri, iki; hainlerin karşısında dimdik durarak canını siper edenleri… Tarih doğru yazıldığı ve neslimize doğru anlatıldığı müddetçe neslimize fayda sağlayacaktır. Bu vesileyle, bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini lanetliyor, şehit düşen sivillerimize, polislerimize ve askerlerimize rahmet, yaralılara şifa, esenlik ve sağlık diliyorum. Allah bize bir daha böyle günler yaşatmasın inşallah” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler, konuklara 15 Temmuz'u konu alan şiir dinletisi, oratoryo, tiyatro vb. çeşitli gösteriler sundu. Anma programı, öğrencilerden Ecrin Özderya tarafından hatim duası okunmasıyla sona erdi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP