XXXXX

Tüfekçi: Belediye de yok hizmetleri de!

4 yıllık suskunluğun ardından AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Zeki Tüfekçi, Fatih Mahallesi Danışma Meclisi’nde dikkat çeken bir konuşmayla gündemde. Tüfekçi, partiden atılan bültene göre; "Ben Belediye Meclis Üyesi olarak belediyenin hizmetlerinden bahsetmek isterdim. Ama ortada bir belediye yok ki icraatlarından bahsedelim” demiş. AK Parti Meclis üyesi sadece belediyenin hizmetlerinin değil tümden yokluk nitelendirilmesine giriyor. Çok ağır bir eleştiri. Hele ki Zeki Tüfekçi gibi biri tarafından yapıldıysa. Az konuşur, öz konuşur diye bilinir. Aslında çok fazla siyasi yaklaşım sahibi olarak da algılanmaz. Hani siyasi söylemlerde nitelendirmeler çok kolay abartıya gidebilir hatta özellikle bu yönteme başvurulur da Tüfekçi’nin 4 yıl muhalefet meclis üyesi görevini yaptıktan sonraki açıklaması düşündürücü.
Tüfekçi açıklamasının devamında diyor ki: "Hakikaten şöyle bir baktığımızda birkaç meydan düzenlemesi ve yol yapımı var. Ama bunların detayına indiğinizde de imalat hataları ile karşılaşıyoruz. Burada israf edilen, milletin parasıdır. Onun dışında onu eleştiremiyoruz, çünkü başka icraatı yok.”
AK Parti’nin temel söylemi, muhalefetteyken Belediyeden daha çok hizmet yapması. Bu gidişle "Nasıl olsa muhalefetteyken belediyeden kat kat daha fazla iş yapıyorlar orada kalsınlar” diye bir düşünce gelişebilir dikkat etmekte fayda var.
Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen; ancak muhalefetin bir görevi de bana göre iktidarı çalıştırmaktır. Eğer muhalefet meclis üyesi çıkıp da 4 yılın ardından "Belediye yok, hizmeti hiç yok” diyorsa, Silivri halkının kayıp ve zararından muhalefet de sorumludur. İktidara tek başına tüm suçu yüklemek insafsızlık olur.
Çok şükür belediyemiz de var, yaptığı çalışmaların varlığı da gözle görülür nitelikte. Tüfekçi ya siyasetin söylem tarzını yanlış algıladı ya da seçimlere bir yıl kala gözünü iktidar hırsı bürüdü. Yoksa sarf ettiği sözler yenilir, yutulur cinsten değil. Dışarıdan biri için değil, emek harcayan, mesai yapanları siz düşünün artık. Haksızlık, adaletsizlik kolay kolay sindirilecek şeyler değil. Hayatın hiçbir alanında…

KARA MUSTAFA CADDESİ’NDE SIKINTILAR SORUNA DÖNÜŞMÜŞ
Kara Mustafa Caddesi’nde işler karışık. Düzenlemeden memnun olan esnaf uygulamada yaşadığı sıkıntılardan dertli. Yolun tekrar çift yön yapılmasından ziyade ufak tefek rötuş ve düzenlemelere ihtiyaç var gibi geldi bana. İlgili ve yetkili kişilerin yerinde, zamanında müdahalesiyle olaylar hiç bugünkü boyutuna kadar erişmeden çözülebilecekken ihmalkârlık sürecin sıkıntılarını arttırmış gibi duruyor. Bir konuda düzenleme yapmak kadar uygulamada takip de çok önemli. Belediye bir çalışma yapıyor takip aşamasında sanki işler biraz yavaş ve de aksak ilerliyor. Esnafın derdi iş yapmak, bağcıyı dövmek değil.

MUTLULUKLAR
Hüseyin Turan, Pazar günü hayatını Elif Bayram ile birleştirmeye hazırlanıyor. Nikâh, İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde kıyılacak. Çifte şimdiden mutluluklar diliyorum.

HAYIRLI OLSUN
Nejat ve Burhan Soyaslan, kısa bir süre önce eski sanayi sitesinde Cızbız Soyaslan Kasap ve Izgara işletmelerini faaliyete açtı. Cumartesi günü de resmi açılış yapmaya hazırlanıyorlar. Tüm dostları ve sevenlerine duyurulur… Açılış saat 12.00’de. Şimdiden hayırlı olsun!

YORUM YAP