TÜFAD İstanbul’dan büyük projeye tam destek

TÜFAD İstanbul’dan büyük projeye tam destek

22.03.2016 10:29:15

Ziyarete, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş'ın yanı sıra, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, Proje Koordinatörü Osman Avcı, Gençlik ve Spor Müdür Yardımcıları Seyda Dursun ve Hakan Tezcan katıldılar. TÜFAD İstanbul Şubesi adına da Başkan Rıza Çavuşoğlu, Başkan Vekili Veysel Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Önsen, Hasan Arslan, Mehmet Okuducu, Cem Çalışkan ve Ayhan Çınar katıldılar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve gördüğü yoğun ilgi ile devamına karar verilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesinin de görüşüldüğü ziyarette, iki Kurum arasında tam bir iş birliği kararı çıktı.

SON YILLARIN EN BÜYÜK PROJESİ
Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesinin ilk olarak 2015 yılında yapıldığını, ilk etabında Başakşehir Futbol Kulübü ve 25 amatör spor kulübüne 90 sporcunun kazandırıldığını söyleyen Osman Savaş, Süper Lig Takımları da dahil birçok Kulübün projeye dahil olmak istediğini ve burada yetenekli oldukları tespit edilecek gençlere talip olduklarını belirtti. Savaş şunları söyledi: "Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi başladığı günden çok daha ileride. Projenin üzerine sürekli yeni bir şeyler koyarak ilerliyoruz. Bu kapsamda daha çok çocuğa ulaşmak istiyoruz. Bunun için de Anadolu ve Avrupa Yakası'nda yeni statlar kazandırmaya çalışıyoruz. Her iki yakada ikişer stat yaparak çocuklarımızın hizmetine sunmayı, bu statlarda yarışmacı sporcular yetiştirmeyi ve çocuklarımızın 365 gün sporun içinde olmalarını hedefliyoruz. Amacımız çocuklara birbirleriyle kaynaşmayı, sevgiyi, arkadaşlığı, dostluğu, Fair-Play'i öğretirken, spor kültürü ve spor ahlakıyla bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamaktır."

TAM DESTEK
Başkan Savaş, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi'ni de bu büyük projeye destek olmaya davet etti. TÜFAD İstanbul Şubesi Başkanı Rıza Çavuşoğlu da, spora katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, bu projede Antrenörler olarak yer almaktan mutluluk duyacaklarını ve spor adına yapılan her çalışmada yer almayı bir sorumluluk kabul ettiklerini ifade etti.


Engin AKIN

YORUM YAP