Trakya derbisinin kazananı Çorlu 1947 oldu 2-1

Trakya derbisinin kazananı Çorlu 1947 oldu 2-1

22.01.2019 18:36:17

Bölgesel amatör lig 11. Grupta Çorluspor1947 ile Tekirdağ spor Çorlu General Basri Saran stadyumunda karşı karşıya geldiler. Çorluspor1947 Maçın 21 Dakikasında Rıza Burak ın attığı penaltı golü ile 1-0 öne geçti.İlk yarıda bu skor ile kapandı .Tekirdağ spor ikinci yarının başında maçın 47 Dakikasında Enes Çiçek ile golü buldu skoru 1-1 yaptı. Çorluspor1947 Hasan Can ın attığı gol ile 2-1 öne geçti.Maçta bu skor ile tamamlandı. Çorluspor1947 ikinci yarıya üç puan ile başladı.

BAL 11. Grup 14. Hafta mücadelesinde Tekirdağ Derbisi heyecanı yaşandı. Aynı grupta mücadele eden Çorluspor 1947 ve Tekirdağspor, Çorlu General Basri Saran Stadyumunda karşı karşıya geldi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta stat, tıklım tıklım doldu. Tekirdağspor taraftarları için de statta 200 kişilik yer ayrıldı. Büyük heyecan ve çekişmenin yaşandığı müsabaka sonunda gülen taraf da 2-1'lik skorla Çorluspor 1947 oldu. Maçın henüz 21. dakikasında gelişen Çorluspor 1947 atağında Tekirdağsporlu oyuncunun topa elle müdahalesini değerlendiren maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Rıza Burak, hem topu hem de kaleciye farklı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarının hemen başında Enes, Tekirdağspor'a beraberlik getiren golü getirdi. Maç böyle bitecek derken, 87. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Rıza'nın kaleye gönderdiği şutunu çizgi üzerinde tamamlayan Hasan Can, maçın skorunu belirleyen golü attı.

TRİBÜNLER KARIŞTI
Maçın ikinci yarısının başında Çorluspor 1947 taraftar grubu, Namık Kemal Stadı'ndan getirdikleri “Anason Kokulu Şehrin Çocukları” yazılı pankartı ters açarak, Tekirdağsporlu taraftarlara gönderme yaptı. Bu sırada hem protokol tribünü hem de Tekirdağsporlu taraftarların olduğu bölüm karıştı. Tekirdağ ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelleri, taraftarların olduğu bölüme girerek müdahalede bulundu.

MAÇ SONU ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Maçın bitiş düdüğünün ardından stattan ayrılan Tekirdağsporlu bir grup taraftar, Çorluspor 1947 taraftarlarının bulunduğu bölgeye taş, bozuk para, çakmak ve içi su dolu pet şişeleri atmaya başladı. Polisin olaya müdahale ederek yatışması beklenen durum daha da alevlendi ve stat dışına çıkan olaylarda Tekirdağsporlu taraftarlar, Omurtak Caddesinde yola barikat kurarak trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Olayların sonunda yakalanan bazı taraftarlar, polis tarafından gözaltına alındı.

HAber RECEP KARAGÖZ

YORUM YAP