XXXXX

Tozu Dumana Katan Başkana Milletvekili Seçimlerinde Başarılar!

Selami Değirmenci, “CHP İlçe Başkanlığından istifa etmez” diyenler yanıldı.
Bu gidişle “Derdi milletvekilliği adaylığı değil, belediye başkanı adayı” diyenlerin öngörüleri de suya düşmek üzere.
Ortaköy Mahalle Başkanı İbrahim Çeşmecioğlu, toplantıda Değirmenci ile ilgili en doğru tanımı yapıyor. 30 yıla dayanan tecrübesi ile Silivri’de bu işe gönlü olan her fraksiyondaki (Sağcı-Solcu) siyasetçileri etkiledi Değirmenci, bir bakıma siyasi okul diyebiliriz oluşturduğu ortama. Ve “ya tozu dumana katacaksın” ya da “toz duman olacaksın”… Tozu dumana kattığı oldu Değirmenci’nin hepimizin anılarında tazedir o anlar. Toz duman olur gibi de oldu ama küllerinden doğmayı bildiğini de kanıtladı.
Her şeyde bir hayır vardır diyoruz ya belediye başkanlığına aday olamadığı için son yerel seçimlerden önce çok üzüldü Değirmenci ve taraftarları… Belki de milletvekili olması için öyle bir kayıp kendisi için zorunluydu.
Özcan Işıklar’ın Değirmenci’ye sunduğu destek ve ilerleyen zamanlarda sunacakları katkılar konusunda daha rahat, emin olduğu anlaşılıyor her ne kadar CHP’yi karıştırma girişimleri hız kesmese de.
İlçe Başkanlığı seçimi henüz netleşmese de yönetim içerisindeki seçimin ardından kaybedenlerin de Hüseyin Şahin’e destek sunması CHP tarihinde görülmemiş jesttir desem yanılır mıyım?
Bilindiği gibi yönetimde Şahin ile Ünal arasında yapılan oylamada 9/5 Hüseyin Şahin kazandı. Ancak genel merkeze iletilecek kararda diğer 5 üye de Şahin’e destek açıkladı. Yani Hüseyin Şahin’in CHP Silivri İlçe Başkanı olması yönünde ilçe yönetimi tarafından genel merkeze iletilen karar oybirliği ile alındı.
Şahin’e desteğin rakibi Ünal Doğrul tarafından açıklanması örgüt içerisinde Değirmenci’nin açıkladığı gibi birlik ve beraberlik adına güzel bir örnek.
Değirmenci’yi seversiniz sevmezsiniz milletvekili adayı olmayı hak eden en ciddi adayımız. CHP kendi içinde çıkartacağı adaylar arasında çekişme ortamına müsaade ettiği zaman Silivri, mecliste istediği, hak ettiği gibi temsil şansı bulamayacağı bir dönem daha yaşar. Yani Silivri’ye kaybettirirsiniz.
 
 
Devamı 11 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP