Toplum temsilcileri ile vatandaş kaynaşması

Toplum temsilcileri ile vatandaş kaynaşması

Silivrililerin güvenli yaşama katılım ve katkılarını sağlamak üzere düzenlenen 19'uncu Huzur Toplantısı'nda vatandaşlar toplum temsilcileri ile yaşadıkları güvenlik, kent ve çevre sorunlarını paylaşma imkânı buldu.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, dün toplumda oluşan güvenlik kaygısını azaltarak ilçedeki yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmak, toplumda güvenlik bilincini ve duyarlılığını artırmak amacıyla Huzur Toplantısı düzenlendi.  Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın ev sahipliğinde kaydedilen toplantıya toplumsal gereksinimlere ve taleplere cevap verebilmek için  İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Karaaaslan katkı sundu. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın önderliğinde her ilçede polis-halk bütünleşmesini sağlamak, var olan ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla ilçe sakinlerinin  görüş ve önerilerini alarak verilen hizmeti en üst seviyeye taşıma çabası dahilinde gerçekleştirilen toplantıya Silivrililer yoğun katılım gösterdi. Program başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan, millet, bayrak uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve takiben İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı.

ÇALIŞKAN: SİLİVRİ'DE POLİS-VATANDAŞ KAYNAŞMASININ SAĞLANDIĞINI BÜYÜK BİR MEMNUNİYETLE GÖRDÜM

Açılış konuşmasını yapan yeni İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, “Kıymetli Silivrililer, polis-halk işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen huzur toplantımıza hoş geldiniz. Değerli konuklar, Silivri Emniyeti olarak kamu hizmetlerinin her türlü özel çıkarların üzerinde olduğunu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinç ve anlayışı ile halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli bir biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek, huzurlu bir yaşam ortamı sağlamak ve toplumun memnuniyetini artırmak için 24 saat hizmetinizdeyiz. Genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polisiye önlemlerle değil çok yönlü bir bakış açısıyla yürütülmesi gerekmektedir. Bunu sağlamanın temel yöntemlerinden birisi de güvenlik hizmetlerin de toplum desteğinin sağlanmasıdır. Kolluk kuvvetlerinin öncelikli görevi suçları, olayları olmadan önce önlemektir. Önleyici kolluk hizmeti ise ancak vatandaşlarla etkili bir iletişim kurarak her anlamda desteklerinin sağlanmasıyla mümkün olabilecektir. Silivri ilçemizde göreve başlamamdan geçen kısa süre içerisinde polis-vatandaş kaynaşmasının sağlandığını ve polisiye hizmetlerde toplum desteğinin en üst seviyede sağlandığını büyük bir memnuniyetle gördüm. Bu vesile ile kapımın herkese açık olduğunu, iletmek isteyeceğiniz konularla ilgili her zaman sizleri dinlemeye hazır olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. Ardından Silivri'nin genel asayiş durumu hakkında sunuş yaptı.

PARTAL: HUZURLU BİR SİLİVRİ İÇİN BİRLİKTE ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Çalışkan sözü ilçemizde göreve başlayan yeni Kaymakamımız Ali Partal'a verdi. Partal, “Sevgili Silivrililer, öncelikle toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ben kısa süre önce atandım. Silivri'yi tanımaya çalışıyorum, tabi ki en büyük desteği yine sizler veriyorsunuz. Görev arkadaşlarımla Silivri'de neler yapabiliriz, aksayan yönlerimiz neler, geleceğe nasıl taşıyabiliriz hususlarında çalışmalar yapıyoruz. Bugünde huzur toplantısında sizlerle beraberiz. Genel olarak bakıldığında Silivri İstanbul'un diğer ilçelerine göre istatistiklerde suç oranı en düşük ilçeler arasında yer alıyor.  Biz suç oranının sıfıra indiği, güzel, yaşanabilir bir Silivri istiyoruz. Bunun için beraber çaba göstereceğiz. Bu sadece polisin, jandarmanın, güvenlik güçlerinin tek başına yapabileceği bir şey değil. Bu ancak birlik ve beraberlikle başarılabilir” diye konuştu.

IŞIKLAR: SİLİVRİ'NİN DOKUSUNDA HOŞGÖRÜ VAR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, düşüncelerini şöyle ifade etti: “İlçemle gurur duyuyorum. Hemşerilerimin birbirine tahammül etme hoşgörüsüne gıptayla bakılıyor. Bunda hepinizin katkısı var. 81 ilden hemşerisi bulunan bir kentte uyum içinde yaşayabiliyoruz buna en büyük katkıyı sunan yöre derneklerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu kentin dokusunda engin bir hoşgörünün olduğunu yaşayarak gördüm. Huzura, eğitime, kültüre, sanata, diyaloğa, komşuluk ilişkilerinize yapacağınız her türlü katkı güvenlik risklerini azaltmak yönünde önemli bir adım olacaktır.  Halkımızın her türlü desteğini gördük. Silivri'de bir arada olabilme ve diyalog refleksi çok geniş. İlçemizin bu huzurunun çevresine dahi örnek oluşturacak kadar rol model olduğu düşünceme olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Halkımızla olduğu gibi kurumlar arasındaki ilişkilerde de dayanışma halindeyiz. Bu huzuru sağlamak yönetişim anlayışıdır.”  1/100 binlik planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak veya Şubat oturumunda sunulacağını sözlerine ekleyen Başkan Işıklar, bunun ulaşımın, trafiğin ve dere yatağının düzenlenmesinde hızlandırıcı rol oynayacağını vurguladı. Bir vatandaşın görüşü üzerine de en geç Şubat ayında Silivri'nin kanayan yarası alt geçit sorununa E-5'te yapılacak bir yonca kavşak çalışması ile çözüm getirileceğini sözlerine ekledi.

BAŞSAVCI DURSUN'DAN ÖNEMLİ TESPİTLER

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, ilçede toplumsal gönenci gölgeleyen sorunlara dikkat çekti. İlk olarak trafiği tehlikeye düşürecek kadar hızlı araç kullanan taksicileri akabinde 65 yaş ve üstünü ücretsiz taşıma kuralına uymayarak yaşlıları zor durumda bırakan halk otobüsü şoförlerini ve yol ortasında müşteri indirip bindiren esnaf sorununu dile getiren Dursun, bu noktada basının  üzerine düşen sorumluluğu hatırlatarak hassasiyet beklentilerini ifade etti. Sahilde yeşil alanlara masa sandalye atarak  kamusal alanları işgal eden işletmecilerle ilgili de rahatsızlığını ortaya koyan Dursun, yetkililerin bu durumla ilgilenmesini istedi. Başsavcı, balık tezgâhlarındaki su ürünleriyle ilgili de bir uyarıda bulundu. Bazı balık türleri için minimum yasal avlanma boyunun uygulanmadığını, bunun da balık neslinin yok olmasına sebebiyet verdiğini söyleyerek  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarını göreve davet etti. Dursun, son uyarısını yerel basına yaptı. Yaşanmış bir vaka üzerinden haberin yetkili kişilerden teyit edilmediğinde toplum üzerinde infial yaratabileceğini dile getiren Dursun, daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından söz halka verildi. Vatandaşların şikayet, soru ve görüşleri dinlendi.

Haber:

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP