Topbaş’tan Silivri’ye metrobüs müjdesi

Topbaş’tan Silivri’ye metrobüs müjdesi

20.03.2017 09:35:49

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Büyükçekmece'de katıldığı programda İstanbul ile ilgili Silivri'yi de ilgilendiren önemli ulaşım müjdeleri verdi.

İstanbul'da metro inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Topbaş kısa bir süre önce de 80 - 90 km'lik yeni metro hattı ihalesi yaptıklarını hatırlattı. İstanbul ulaşım sistemine Havaray ile birlikte 6 - 7 ulaşım ağının daha ekleneceğini ifade eden Başkan Topbaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

“BAKIRKÖY-AVCILAR SEFAKÖY METRO HATTI”
"Yakında ihaleye çıkacak projelerimiz de var. Bunlardan bir tanesi Bakırköy'den Avcılara, Sefaköy'e gelecek kadar olan metro hattı. Bunun devamı olarak Sefaköy'den Büyükçekmece'ye kadar gelecek olan metro hattı. Artık ihale aşamasına doğru geliyoruz.

“BÜYÜKÇEKMECE'DEN SİLİVRİ'YE KADAR METROBÜS HATTI”
Bu projemizin arkasından Büyükçekmece'den Silivri'ye kadar gelecek olan metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz. Arkasından da 32.5 km'lik metro projelendirmesi yapıyoruz.

“ESENYURT-AVCILAR METRO HATTI ÇALIŞMAMIZ DA VAR”
Aynı şekilde Esenyurt - Avcılar metro hattı ile ilgili de bir çalışmamız var. Bu hattımızda 13 istasyon olacak. Bu da Büyükçekmece'den geçiyor ve önemli bir ulaşım aksı olacak.

“BÜYÜKÇEKMECE SAHİLDEN TÜYAP'A TELEFERİK ÇALIŞMASI”
Ayrıca Büyükçekmece sahilinden TÜYAP'a bir teleferik çalışmamız var. 2,5 km olacak bu hatla direkt sahile inebileceksiniz veya yukarıya metroya çıkabileceksiniz. Diyelim geldiniz metrobüsle veya metroyla sahile ineceksiniz teleferiğe bineceksiniz evinize gideceksiniz veya geleceksiniz.
Bunları siz yapıyorsunuz, bize yetki veren sizlersiniz. Sizler arkamızda olduğunuz için bunlar ortaya çıkıyor."

YORUM YAP