XXXXX

Topbaş Silivrideydi



 8 Eylül 2009 tarihinde meydana gelen selden günler sonra Silivri’ye ilk ziyaretini gerçekleştiren İBB Başkanı Kadir Topbaş, ikinci kez Silivri Sahilindeydi.  Cumartesi akşamı, sessiz ve sakin bir şekilde, muhtemelen başka bir programdan Silivri’ye geçti. Topbaş’ın çay bahçesinde çay içip, AKP’liler ile sohbetinin ardından Silivri’den, geldiği gibi sessiz şekilde,  sitemlerini ilettikten sonra ayrıldığı anlaşılıyor.

ACİL ŞİFALAR
Ömer Çetin, gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından hızla sağlığına kavuşuyor. Kendisine tekrar geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.

SİLİVRİ BİRLİK NE
ZAMAN TAŞINACAK!?
Son ayların sorusu mu, isyanı mı desem “Silivri Birlik ne zaman taşınacak?”
Silivri Birlik’in yan yolu işgal etmekle kalmayıp, trafiği arap saçına çeviren araçları ile birlikte Ayso’nun ilerisinde düzenlemesi tamamlanan park alanına taşınmasını Silivri halkı dört gözle bekliyor. Bu soruyu duymaktan gerçekten sıkıldım. Silivrililer yan yolda 180 derece dönüş gibi atraksiyonlarından, salına salına yolda seyretmelerinden, iki şeritli yan yolun girişine dört aracını yan yana getirip bekleme yapmalarından, diğer araç ve sürücülerin güvenliğini bırakın varlığını bile göz ardı etmelerinden son derece bıkkın. Silivri Birlik artık taşınsın diğer sürücüleri eziyetten kurtarıp, kendisi de biraz düzene girsin.

KARINCA VE AĞUSTOS
BÖCEĞİNİN SİLİVRİ VERSİYONU
Geçen gün AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş ile yaptığımız bir telefon görüşmesinde ne yaptığını sorduğumda hepimizin çok iyi bildiği Ağustos Böceği ve karıncanın durumunu anlatan hikayeye atıfta bulundu. Konunun derinliklerine inmek isteyince bir mizah dergisinde çok ilginç bir tespite rastladım;
ÇİN VERSİYONU:
Karınca bütün yaz boyunca çalışır ve kış için evini, yiyeceklerini hazır eder. Ağustos böceği de yan gelir yatar ve karıncayla alay eder, vur patlasın çal oynasın yazı geçirir. Ve kış gelir. Karınca sıcacık yuvasında karnı tok bir şekilde kışı geçirirken, ağustos böceği açlık ve soğuktan iki gün sonra ölür.
FRANSA VERSİYONU
Karınca bütün yaz boyunca çalışır ve kış için evini, yiyeceklerini hazır eder. Ağustos böceği de yan gelir yatar ve karıncayla alay eder, vur patlasın çal oynasın barlarda yazı geçirir. Ve kış gelir. Karınca sıcacık yuvasında karnı tok bir şekilde sıcacık kışı geçirmeye hazırlanırken kapı çalar. Bakar elinde bavulu ağustos böceği:  -Naber aptal komşum? Kışı geçirmek için Karaip Adaları'na gidiyorum da bir isteğin var mı sorayım dedim. Hadi bana eyvallah.

TÜRKİYE VERSİYONU
Karınca bütün yaz boyunca çalışır ve kış için evini, yiyeceklerini hazır eder. Ağustos böceği de yan gelir yatar ve karıncayla alay eder, vur patlasın, çal oynasın yazı geçirir. Ve kış gelir. Karınca sıcacık yuvasında karnı tok bir şekilde kışı geçirirken, ağustos böceği bir basın toplantısı düzenleyerek, "Etrafta onca aç ve üşüyen varken, karıncalar nasıl bir vurdum duymazlıkla sıcacık yuvalarında yaşayabiliyorlar, " diye olayı kamuoyunun vicdanına sunar. Bütün tv kanalları, zavallı aç ve açıktaki ağustos böceği ile karnı tok sırtı pek karıncanın resimlerini yan yana yayınlayarak tarafları tartışmaya davet eder.
Silivri Versiyonu biraz farklılık arz edecek. Eminim bundan kimsenin şüphesi yoktur. Bir hafta öncesinde “ağustos böceği” gibi davranmakla eleştirdiklerimiz, karıncaları geçti arı gibi çalışıyor. Karıncaların çalışkanlığı ile övünenler, siyasetin uzun soluklu bir yarış olduğu tedbirsizliği ile daha finale çokça zaman varken, soluk soluğa bir görüntü veriyor.
Genelde ne olur bilmiyorum, aynısı muhtemelen, 12 Eylül’ü 29 Mart’ın rövanşı olarak algılayanların çoğunluğu değerlendirmelere yön verecek.
CHP Silivri 1,5 senede iktidarının meşrutiyetini sorgulatmak istemez… Hem de o kadar meraklısı varken.
AKP, kaybının telafisi konusunda umutlanmak için sabırsızlanıyor.
Genel seçimler saffı da yerel açısından benzer konseptte gelişecek. Yerel iktidarın kazananlarına da kaybedenlerine de huzur yok!
İyi haftalar!

YORUM YAP