XXXXX

Topbaş İle Işıkların Buluşması

İki yıllık aradan sonra İBB Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Belediyesi’ne geldi. Bu konuda evsahibinin misafirperverliği kadar Metin Karakaş’ın katkılarını da belirtmek gerekir. Ne yaptı ne etti, e tabi genel seçimlerin de etkisiyle, Topbaş’ı Silivri Belediyesi’ne getirdi.
Silivri Belediyesi başta Başkan Işıklar olmak üzere bir 24 saat içinde ne ara o görkemli karşılama organizasyonunu hazırladı herkes birbirine bunu sorup durdu. Topbaş’a yapılan karşılamayı kıskananlara hak vermemek elde değil. Tabi kıskananlar ve bendeniz Topbaş’ın konumunda değiliz.
Işıklar, koltuğunu Topbaş’a verecek ve konuşurken ayakta duracak kadar saygılıydı. Büyük bir heyecanla konuştu.
Silivri Belediye Başkanı, Topbaş’ın ilgi alanları hakkında sanki ön araştırma yapmışçasına da tam damardan girdi her defasında. İnanmayacaksınız ama espiri bile yaptı, “Siyasi ayrım gözetmediğinize örnek  olarak sürekli Kadıköy’ü gösteriyorsunuz Silivri olarak bu konuma adayız” diyerek.
Silivri tarihine ilişkin kitap çalışması tarihi yapıların restorasyonuna duyduğu büyük ilgisi bilenen ve aynı zamanda bunu doktora konusu yapan Mimar Kadir Topbaş’ı etkiledi. Bizim başkanın çağlayan ırmak gibi akıttığı tarih bilgisi ilk kez tam anlamıyla hedefi 12’den vurmasına yaradı diyebilirim.
Bir saate yakın buluşmanın diğer önemli bölümünü Başkan Işıklar, ısrarla Danamandıralı Ahmet Ural’ın ürettiği dana yoğurdu ve peynirine ayırdı. Bu konunun doğurduğu yeni spekülasyon “Işıklar ve Ural ortak oldu” şeklinde gelişti. Benden söylemesi. Işıklar muhtemelen, Topbaş’ın kalbine giden yol midesinden geçer şeklinde bir strateji oluşturdu. Gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri düşünüldüğünde Topbaş, kendisine sunulan bu ikinci parti ikramlarda daha da yumuşadı.
Topbaş, Silivri Belediyesi’ne yaklaşık 2-2,5 saat rötarlı geldi. Beklendiğini karşılama faslına kadar hiç önemsemediğini düşünüyorum. Ama beklettiği için mahcup olup defalarca bunu belirtmesi sonuçta iyi niyetin her şeyin üstesinden geldiğinin kanıtıydı.
Işıklar ve Topbaş’ın söz konusu buluşması karşılıklı kızgınlıkların ortadan kalkarak konuşabilmeye iyi bir vesile oluşturdu. Bu konuda başta da belirttiğim gibi Metin Karakaş’ın katkılarını unutmamak gerekir.
İBB iktidarının uzantısı Silivri muhalefeti üzerine düşeni yaptı, Silivri Belediyesi de İBB Başkanına layık bir karşılama töreni gerçekleştirdi.
Topbaş da duyduğu memnuniyeti “Böyle karşılanacağımı bilsem her gün gelirim” diyerek ifade etti zaten.
Silivri’nin İBB’den bir ayrıcalık beklentisi yok. Hakkı ve İBB’nin görevi olanı bekleme süresi uzamasın yeter. Yaza girerken en önemli konumuz kuşkusuz sahiller ve yollarımız. İBB’nin çevre ve alt yapı konusunda yaptığı çalışmalar sadece Silivri’yi ilgilendirmiyor tüm İstanbul’un kurtuluşu ve rahatı ile alakalı.
Uzun lafın kısasını Topbaş zaten söyledi: Aynı gemideyiz. Güverteye delik delmeye kimsenin hakkı yok. Topbaş, duyarlı ve babacan kaptan görüntüsünü iki yıldır bizden kendince belki anlaşılabilir, duygusal sebeplerle esirgedi. Esirgemediyse de Silivri’nin böyle hissetmesine neden olabilecekleri gözden geçirmekle kaybetmez. Kazanır, kazandırır…

ÖZEL ÜNİVERSİTEYE YER TAHSİS MESELESİ
Topbaş’ın Silivri programının Belediye ayağını takip ettim. Dün de köşemde işlediğim özel/devlet üniversitesi ayrımına ilişkin muhalefetin tutumundan yola çıkarak üniversiteler konusunu Topbaş’a sordum. Ayrım gözetmediklerini belirtirken, “özel üniversiteler yerini satın alsın, planlama konusunda destek oluruz” dedi. Haklı olduğunu kabul etmem gerekiyor sanıyorum. Ama Silivri’nin de düştüğü darboğazdan çıkmak için muhalefetin desteği dışında özverisine ihtiyacı var. Aydın Üniversitesi yerini satın almak zorunda kalsa Silivri’ye gelir mi? Kuşkuluyum. Aydın herhangi bir özel üniversite değil, kendi alanının en başarılılar arasında. Kamu yararı açısından bu konuyu daha iyi değerlendirmeliyiz. Yasal olmayan bir sürecin içine tabi ki girilemez ama Silivri yararı için sınırları zorlamamız şart.

AKP’DE BEKSAN SÜRPRİZİ
Silivri Devlet Hastanesi eski Başhekimi, halen de Hayat Hastanesi’nde göre yapan Murat Beksan, uzun süredir içli dışlı olduğu siyaset alanında ciddi bir adım attı. Ak Parti’nin etkili milletvekili aday adaylarından biri olacağı kesin, tuhaf bir şekilde aday olacağını da düşünüyorum. Tülay Kaynarca siyasi anlamda sahip olduğu avantajı, kadın kotası ile değerlendirdiğinde 2007’den daha iyi bir sıra ve şansa sahip olabileceğini söylemek mümkün.
AKP kurulduğu günden bu yana her yerel ve genel seçimde aday olarak ismi geçen Yengin Çavdar, sonuç bağlantılarındaki şansızlığı konusunda şeytanın bacağını bu kez kırar mı? Bir ihtimal olabilir. Zaman bugüne kadar hep aleyhine işledi ve Çavdar buna engel olamadı. Aday adaylığı sürecine ilçe teşkilatının kalbini kırarak girişi, aday olması halinde iki cephede mücadele etmesini zorunlu kılacak.

MESLEK ODALARINA BELEDİYEDEN YER MÜJDESİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün Ziraat Odası yeni yönetim ve Başkanı Metin Gürsu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Işıklar bu ziyareti esnasında meslek odalarını yakından ilgilendiren önemli bir müjde verdi. Silivri Şoförler, Esnaf ve Sanatkarlar ile Ziraat odaları ve Avcılar Derneği’nin kullanacağı bina için yer tahsisi belediye tarafından meclisin ortak kararıyla gerçekleştirilecek. Kiptaş’ın TEM Bağlantı yolu bölgesinde verilecek yere yapılacak binada saydığım meslek odaları ve derneğin merkezi kullanabilecek.

 
 
17 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP