Toksöz: 19 Eylül, şeref ve şan günüdür

Toksöz: 19 Eylül, şeref ve şan günüdür

19.09.2019 15:48:45

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Silivri'de tören düzenlendi. Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği adına konuşan Reha Toksöz, “19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz” dedi.

Silivri'de coşkuyla kaydedilen 19 Eylül Gaziler Günü töreni, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Emre Sarısaltıkoğlu ve Hasan Solak, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Hasan İpekoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan ve gazilerimiz, şehit yakınları, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlama programı kapsamında Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şubesi çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'mız okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.

“BUGÜN GAZİ OLMANIN GURURUNU TAŞIYAN BİZLER BÜYÜK COŞKU VE MUTLULUK YAŞIYORUZ”

Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Muhammed Fatih Taşkit, Rıfkı Kaymaz'ın ‘Gazilerimize' adlı şiirini seslendirmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği adına Reha Toksöz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Toksöz, konuşmasında şunları kaydetti: “19 Eylül Gaziler Günü savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Sayın konuklar, Gaziler Günü törenine hoş geldiniz diyor, sizleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına selamlıyorum.

“GAZİ ÜNVANI, ATAMIZDAN EN BÜYÜK MİRASTIR”

Gururla taşıdığımız gazi unvanı, Atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. 19 Eylül Gaziler Günü Kurtuluş Savaşında cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bizlere armağan eden İstiklal Savaşı gazilerinin, dünya barışı ve insanlık uğruna Kore'de savaşan Türk'ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore gazilerinin, Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve adadan enosisin askerlerini Akdeniz'in karanlık sularına gömüp Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kuran Kıbrıs gazilerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, tüm malûl gazilerinin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü'nüz kutlu olsun. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcisisiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz cesaret, feragat ve fedakarlıklarla Türk milletinin azmini ve gücünü ortaya koydunuz.

“BU TOPRAKLARIN BİR DAHA İSTİLA EDİLMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Bu tehditlerin bugün de artarak devam ettiğini müşahede ediyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmemesine, birlik ve bütünlüğümüzün, üniter devlet yapımımızın bozulmamasına ne biz nede bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerdir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacaktır.

“GAZİLER HER ZAMAN HATIRLANMALI VE ONLARA GEREKEN DEĞER VERİLMELİDİR”

Değerli konuklar, tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Canlarını vatanına ve milletine adayan şehit ve gaziler her zaman hatırlanmalı ve onlara gereken değer verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine ilgisizlik, tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi, Türk toplumunun ortak değerleridir.

“BU VESİLE İLE ŞEHİTLERİMİZİ VE ARAMIZDAN AYRILAN GAZİLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYOR, TÜM GAZİLERİMİZİN GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM”

Değerli konuklar, Gaziler Günü'müzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk dileriz.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP