TOKİ başvuruları için son gün bugün

TOKİ başvuruları için son gün bugün

29.06.2018 10:34:36

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Silivri'de dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik satışa sunulan 1356 konutun başvuruları bugün sona eriyor.

Başvurularını yapmayan vatandaşların 29 Haziran Cuma gününe kadar müracaatlarını ilgili bankaya yapmaları gerektiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, Silivride satışa sunduğumuz 1356 konutumuzun en düşük konut fiyatı 198 bin lira ve en düşük taksit tutarı 700 liradan başlıyor. Konutlarımıza şu ana kadar yaklaşık 10 bin başvuru yapıldı. Vatandaşlarımız cuma gününe kadar müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra başvuru alınmayacaktır dedi.
934 konutun alt gelir grubu, 422 konutun ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara yönelik satışa sunulduğunu belirten Turan, Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz. Alt gelir grubuna sunduğumuz 934 konuta 8 bin 300, orta gelir grubuna sunduğumuz 422 konuta ise bin 460 başvuru geldi diye konuştu.
29 Haziran Cuma gününe kadar yapılacak başvurular sonunda 11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde Noter huzurunda yapacak kura çekimi ile konut sahibi olacak vatandaşların belirleneceğini söyleyen Turan, Alt gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız bin lira, orta gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız ise 2 bin lira başvuru bedeli müracaatlarını gerçekleştirebilir. Kura sonucunda konut sahibi olamayan vatandaşlarımıza başvuru bedellerini ise 18 Temmuz tarihinden itibaren iade edeceğiz açıklamasında bulundu.

YORUM YAP