XXXXX

Teşekkür

Dün doğum günümü kutlayan, herkese teşekkür ediyorum. Sayı arttıkça doğum günü yaşınızın artışından mutluluk yerine bu sene-lerde biriktirdiğiniz güzel şeyleri hatırlama vesilesine dönüşüyor. Doğduğunuz günü önemseyenler, arkadaşlar, dostlar gibi… Hayatım boyunca çok şey kazandım çok büyük kayıplarım da oldu. Ama Silivri’de özellikle hayatımın bu döneminde sahip olduklarımla çok mutluyum. Bu güzel duyguyu hissetmeme vesile olan herkese teşekkür ediyorum.

ÜRETİM BAŞARIDIR,
MUTLULUKTUR
Silivri Belediyesi, Mahalle Evleri projesini geçtiğimiz günler Yeni Mahalle’de de hayata geçirdi. Mimar Sinan’da başlayan uygulama burada bile devamı konusunda endişeler barındırırken, ikincisinin açılışı ile kat edilen mesafe ortaya daha net çıkıyor. Silivri’nin geneli için söylemiyorum ama bazı bölgelerde kadınların dışarıya bakkala gitmek için bile evlerinden çıkamadığı bir gerçek. Evlenmeden önce de sonrası için de süreç bu hayatlarda pek değişiklik arz etmiyor. Kendi parasını kazanma imkanı bu kadınlar için iş hayatına atılmalarıyla da pek mümkün değil. Ama kendi ürettiklerinin  maddi değeri olması için kamu eliyle düşünülüp başlatılan Mahalle Evleri riskli ve bir o kadar önemli bir projeydi.
Toplumda yeni bir süreç geliştirmek ve bunun kabul görmesi zaman, sabır ve emek gerektirir. Yerel yönetim olarak üç kişiye ulaşsanız, aileleri ile birlikte bu otomatik olarak en az 12 vatandaşın hayatına kısmen girmek anlamını taşıyor. Yerel yönetimler en alttan en üst seviyede, sosyal ve gelir yapısında insanlara ulaşmayı zorunlu kılan bir süreç. Hiçbir kesimi ihmal etme lüksünüz yok. Genelde ihtiyaç sahiplerine daha yoğun yönelme ile öne çıkan politikalar da popülizme varınca, geçerliliğini kendi kendine yok etmeye başlıyor.
Bu projede bence en önemli konu insanlara balık vermek yerine, tutmayı öğretmek anlayışıdır. Hayatlarını ve imkan kazanmanın doğru yolunu göstermek, bu yolda insanlara kendi ayakları üzerinde durana kadar kol kanat geren anlayış önemsenmeli.
Mahalle evleri için belki de geç kalmış bir yazı… Silivri Belediyesi’nin İyi Tarım Uygulamaları projesinin tanıtımına dair haberi okuyunca birkaç yıldır hayal olarak dinlediğimiz ve gördüğümüz çalışmaların somut halini gördüm. Silivri Belediyesi, bölgemizin doğal zenginliklerini günümüzde de geçerli bir geçim kaynağı olarak işletme çabasında. Projenin temeli atıldı önümüzdeki süreçte burada sergilenen çalışmayı belediye veya yan kuruluşu değil Ali, Veli veya Mehmet beyin sürdürerek genişlettiğini görürsek, esasen hayallerin gerçeğe dönüştüğünü söyleyebiliriz. Silivri Belediyesi coğrafyası, ekonomik ve sosyal koşullarından yola çıkarak güzel bir proje geliştirdi bunu devam ettirecek olanlar, çiftçilerimiz, tarım üreticilerimiz.

Haberin devamı 26.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP