Terminale Güvenlik Noktası


 Kulüp yöneticilerinden Mustafa Saral'ın katkılarıyla yaptırılan güvenlik noktası Pazartesi günü gerçekleştirilecek açılışın ardından hizmet vermeye başlayacak.
Silivri Terminali artık daha güvenli ve emniyetli bir biçimde hizmet vermeye başlayacak.

KOSGEB KREDİSİNDEN
KAÇ SEL MAĞDURU
ESNAFIMIZ FAYDALANDI?
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar'ın özellikle sel mağduru esnaflar için yürüttüğü KOSGEB kredi çalışması neticesinden kaç kişinin yararlandığı, yararlanabildiği merak konusu. Kredi imkânı konusunda Esnaf Odası Başkanı Ali Tabakoğlu'nun gösterdiği özenli çalışmaların ardından sonuçları hakkında da bilgilendirmede bulunursa biz de, merak edenler de sevinir.

SANTRAL GÖREVLİLERİ
HAKKINDA ŞİKÂYET
Silivri Belediyesi'nde görevli özellikle bayan personellere yönelik eğitim seminerleri veriliyormuş. Kurumun santrallerine bakan bayan arkadaşların da bu eğitimden faydalanması gereği gündemde gelen şikâyetlere göre. Tüm çalışanları zan altında bırakmayalım ama Sinem Hanım aldığım bilgilere göre arayanların sabrını sınamayı görev edinmiş gereksiz yere.

ULAŞIMA ÇÖZÜM
Silivri'nin üzerine son birkaç gündür bayram öncesi rehavet çöktü galiba. Bir sessizlik ki sonu hayır olsun! Bu durumun içerisinde MHP'nin alt geçit bölgesine ilişkin düzenlemesi dikkat çekiyor. Bu çalışmayı belediye yeterince anlatamadı bana göre. Borç konuları, üniversite mevzuları derken, Silivri'nin giderek büyüyen trafik ve ulaşım sorununa çözümler kadar, mantıklarını da insanlara anlatma zorunluluğu gündemimizde. Bir kentte çözümler bir bölgeye ve kesime göre yapılmaz. Bu anlayışla yola çıkıldığında asıl yanlış olur. Belediye konutları bölgesinden gelip Silivri'ye giriş yapmak isteyen kaç kişi hemen alt geçidin önünde son adresine ulaşacak. Şehrin içerisinde yine kilometrelerce ulaşmak istedikleri noktaya ilerlemeleri gerekiyor. Alt geçit ile ilgili tek yön düzenlemesi konunun bildiğim kadar nihai çözümü de değil. Bölge ile ilgili üst geçit projesi, alt geçi genişletme projeleri var. Durum böyleyken, konunun özünü öğrenmemiz için birilerinin anlatması gerekiyor. Siyasi çekişmeler ile bu iş bir yere varmaz! Bir yere varmayı bırakın bir adım bile yürümez.

ESTETİK KURUL(AMADI) MI?
Konu kent sorunlarından açılmışken; Başkan Işıklar'ın 7 aydır telaffuz ettiği bir Kent Estetik Kurulu var. Kuruldu mu, bir çalışma yaptı mı? Özellikle kış aylarına hazırlık bir çok bina yeniden elden geçiriliyor. Bu çerçevede sokaklar ve bölgesel kriterlerin uygulanması için var olan fırsatlar da keşke değerlendirilebilseydi.

MOTORLARINIZA
SAHİP ÇIKIN!
Silivri Emniyeti gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 9-10-12 ve 16 yaşlarında çocukların motosikletleri önce gezmek sonra da satmak amacıyla çalması olayını aydınlığa kavuşturdu. Yakalanan afacanlar Savcılıkça serbest bırakılmış. Çalınan motosikletlerden birinin de Belediyeye ait olduğu öğrenildi. Bu yol yol değil. Önce gezmek sonra da satmak amacıyla başkalarına ait eşyaların izinsiz alınmasının adı hırsızlıktır. Yargının hoşgörüsü umarım yeni suçlar ve daha büyük yanlışlara neden olmak yerine yapılan hataların düzeltilme şansı olur. Yakalanan afacanların akıllanıp akıllanmayacağı ayrı bu konuda siz yine de malınıza sahip çıkın!

USPAK GAYRİMENKUL
YARIN AÇILIYOR
Faruk Uspak'ın, Uspak Gayrimenkul işletmesi Cumartesi günü resmi açılış ile hizmete giriyor. Bundan sonra Selimpaşa ile Silivri arasında, E-5 kenarında hizmet verecek olan Faruk Uspak'a şimdiden hayırlı olsun! 

YORUM YAP