XXXXX

Temizlik Yoksa Güzellik Beş Para Etmez

TEMİZLİK YOKSA GÜZELLİK BEŞ PARA ETMEZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, genel iktidar ile farklı siyasi çizgileri nedeniyle yaşamaları olası ekonomik sıkıntılara atıfta bulunanların yüreğine, “kaynak sorunumuz olmayacak” sözleri ile su serperken, niyetini anlamakta güçlük çekenler olmuştur. İki yıla dayanan süreçte yapılan yatırımların önemli bir kısmının yap-işlet-devret modeli ve sponsorlar aracılığı ile yürütülmesi Işıklar’ın iddiasını açıklayıcı kılıyor. Ama bu konuda gerçek tabloyu bu yılın sonunda göreceğimizi düşünüyorum. Silivri’de yükselen balıkçı restorantları, Büyükçavuşlu’da inşaatı tamamlanmak üzere olan düğün salonu Selimpaşa ve merkez sahilini de kapsayan yeni düzenlemeler bu yaza yetiştirilmeye çalışılıyor.
Bunlar ilk etapta saydıklarım. Silivri her noktada güzel ve şık mekanlar ile sahilde hizmet sektörünü geliştirmeye niyetlenmişken bir uyarıda bulunmak istiyorum. Hafta sonu misafirlerini Kahve Diyarı’na götüren bir arkadaşımın gözlemlerini paylaşmak istiyorum. Yeni açılan mekanı herkes bu aralar çok met ediyor. Hatta gündemin belirlendiği mekanlar listesine yerin kafadan giriş yaptığını düşünenler de var. Hizmet kalitesinden de memnun olmayanı duymadım.
Sonrasında Silivri ile adı özdeşleşen Küpeşte’ye doğru yol alındığında sahil ve denizde kıyıya vuran çöpleri söyleyeceğim. Özellikle hafta sonları sahilde yaşanan insan yoğunluğunu göz önünde bulundurarak temizlik ve çöpler konusunda ek önlemler alınmalı. Yoksa yapılan şık mekan yatırımları hep bu temizlik sorunun arkasında, gölgesinde kalır. Yazık olur!
Ne kadar şık bir elbise giydirirseniz giydirin kişinin hijyen sorunu varsa beğenilir bir bakış sağlayamazsınız.
Nihayet iki yıl aradan sonra beklentilere cevap verecek bir temizlik ihalesi yapıldı derken yaşanan şansızlıklar henüz tam anlamıyla neticelenmese de bunu halka yansıtmamak belediyenin sorumluluğu. 

HAYIRLI OLSUN
Kısa bir süre önce Silivri’de yayın hayatına başlayan Bölgede Meydan Gazetesi yarın resmi açılışını gerçekleştiriyor. Açılış ile ilgili davetlerini bizzat takdim eden Gazetenin İmtiyaz Sahibi Ayseni Toker’e teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.

ERKEN KALKAN ERKEN Mİ YORULUR!?
Genel seçim değerlendirmelerine erken mi başladık ne? Kafadan büyük umutlarla girdiğimiz “Silivri’den bir milletvekili çıksın” beklentisi hakkında giderek daha umutsuz tespitler ve değerlendirmeler gündeme gelmeye başladı. Zordu biliyorduk da sanki imkansıza doğru bir gidişat mı var ne?
Biz bu genel seçimi de yerel seçim havasında geçireceğiz gidişat onu gösteriyor…

TAHTA AT
Maxicep.com - Tahta at. güzel bir hikaye Bir gün iki çocuklu bir aile gezintiye çıkarlar. Çocuklardan biri yorulur ve babasının kendisini kucağına almasını ister. Baba da yorgun olduğunu söyler. Çocuk ağlamaya başlar. Baba bir tek kelime söylemeden ağaçtan bir dal keser, dalı bıçakla düzeltir ve oğluna verir;
"Al oğlum sana güzel bir at" der.
Çocuk sevinçle ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak evin yolunu tutar.
Baba gülerek kızına döner ve;
"İşte hayat budur kızım. Bazen zihnen veya bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin. İşte o zaman kendine değnekten bir at bul ve neş'e ile yoluna devam et. Bu at bir arkadaş, bir şarkı, bir şiir, bir çiçek, bir çocuğun tebessümü olabilir." der.
Etrafa bakıp da böyle bir atı arayan herkes bulabilir. Şunu daima hatırlayınız ki, hayatın ne kadar zor olduğunu düşünürseniz, hayat bir o kadar imkansızlaşır.
Prof. Dr. Murray Banks

28 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP